Anasayfa

13-06-2023
Andrulakis: 'SİRİZA, Türk azınlıktan bahseden üyelerine nasıl tahammül ettiğini açıklamalı'
PASOK Partisi Başkanı Nikos Andrulakis, seçim tartışmalarının bir numaralı konusu Batı Trakya'daki azınlık ve SİRİZA Partisi milletvekili adayları konusunda açıklamalarda bulundu.
13 Haziran 2023 Salı

PASOK Partisi Başkanı Nikos Andrulakis, seçim tartışmalarının bir numaralı konusu Batı Trakya'daki azınlık ve SİRİZA Partisi milletvekili adayları konusunda açıklamalarda bulundu.

PASOK Partisi lideri Nikos Andrulakis, SİRİZA yöneticilerinin, Trakya'da Türk azınlıktan bahseden üyelerine nasıl tahammül ettiklerini açıklamalarını istedi. Batı Trakya Türk Azınlığının tepkisine rağmen Yunan Meclisinden geçen müftülük yasasıyla ilgili de Andrulakis'in SİRİZA'ya yönelik, "Geçen yıl yaz aylarında müftü seçimiyle ilgili kanuna neden onay vermediklerini de açıklamaları gerekir." ifadeleri dikkat çekti.

Dora Bakoyanni'nin Rodop ilini ziyareti sırasında azınlık mensuplarına yaptığı konuşmaya değinen Andrulakis, bunun geride bırakılması gereken 1960'ların eski parti kayırmacılığı söylemi olduğunu belirtti. Andrulakis, Yunanistan'ın çağdaş bir Avrupa demokrasisi olması isteniyorsa bu tür yöntemlerin bırakılması gerektiğini ifade etti.

Andrulakis, YDP ile SİRİZA'nın milli açıdan hassas konularla oynamayı bırakması gerektiğini de söyledi.


Haberler


Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”

ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak