Anasayfa

13-06-2023
Andrulakis: 'SİRİZA, Türk azınlıktan bahseden üyelerine nasıl tahammül ettiğini açıklamalı'
PASOK Partisi Başkanı Nikos Andrulakis, seçim tartışmalarının bir numaralı konusu Batı Trakya'daki azınlık ve SİRİZA Partisi milletvekili adayları konusunda açıklamalarda bulundu.
13 Haziran 2023 Salı

PASOK Partisi Başkanı Nikos Andrulakis, seçim tartışmalarının bir numaralı konusu Batı Trakya'daki azınlık ve SİRİZA Partisi milletvekili adayları konusunda açıklamalarda bulundu.

PASOK Partisi lideri Nikos Andrulakis, SİRİZA yöneticilerinin, Trakya'da Türk azınlıktan bahseden üyelerine nasıl tahammül ettiklerini açıklamalarını istedi. Batı Trakya Türk Azınlığının tepkisine rağmen Yunan Meclisinden geçen müftülük yasasıyla ilgili de Andrulakis'in SİRİZA'ya yönelik, "Geçen yıl yaz aylarında müftü seçimiyle ilgili kanuna neden onay vermediklerini de açıklamaları gerekir." ifadeleri dikkat çekti.

Dora Bakoyanni'nin Rodop ilini ziyareti sırasında azınlık mensuplarına yaptığı konuşmaya değinen Andrulakis, bunun geride bırakılması gereken 1960'ların eski parti kayırmacılığı söylemi olduğunu belirtti. Andrulakis, Yunanistan'ın çağdaş bir Avrupa demokrasisi olması isteniyorsa bu tür yöntemlerin bırakılması gerektiğini ifade etti.

Andrulakis, YDP ile SİRİZA'nın milli açıdan hassas konularla oynamayı bırakması gerektiğini de söyledi.


Haberler


Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi