Anasayfa

05-07-2023
Lavrion kampı boşaltıldı
Türkiye'nin tepkisini çeken ve "PKK üssü" olarak nitelendirdiği Atina'daki Lavrion kampı boşaltıldı.
5 Temmuz 2023 Çarşamba

Türkiye'nin tepkisini çeken ve "PKK üssü" olarak nitelendirdiği Atina'daki Lavrion kampı boşaltıldı.

Kamptaki 53 kişi başka yerleşkelere götürülürken; 1947'de yapılan kampın kötü durumda olması nedeniyle boşaltıldığı belirtildi.

53 KİŞİ BAŞKA YERLEŞKELERE GÖTÜRÜLDÜ
Türkiye'nin "PKK üssü" olarak nitelediği Lavrion Kampı ile ilgili Atina'dan önemli bir adım geldi. Yunan Polis Teşkilatı (ELAS) tarafından yapılan açıklamada, kampta kalan 53 kişinin Göç ve İltica Bakanlığına ait başka yerleşkelere taşındığı belirtildi.
Açıklamada, 1947'de inşa edilmiş kampın fiziki koşullarının kötü durumda olması nedeniyle boşaltıldığı, taşınma sırasında sorun yaşanmadığı kaydedildi.

Türkiye geçen yıl, Lavrion Kampı'nda PKK'lıların eğitim aldığını söyleyerek duruma tepki göstermiş, Yunan hükümeti ise bu suçlamayı reddetmişti.

Atina'nın güneydoğusundaki küçük liman kenti Lavrion'da terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen bez parçalarının ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin asılı olduğu, Yunan Kızılhaçı tarafından desteklenen göçmen kampında Yunanistan'a sığınan bazı terör örgütü yandaşlarının bulunduğu ifade edilmişti.



Haberler


Aynoroz’da 5,3 büyüklüğünde deprem

Soydaşlar Başkonsolosluğun bayramlaşma töreninde buluştu

Panathinaikos başantrenörü Ataman ve kulüp sahibi Yannakopulos’a ceza

Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçişlerde yoğunluk yaşanıyor

Olimpiakos, Panathinaikos AKTOR’u yenerek final serisinde 2-1 öne geçti

Özgür Ferhat’dan bayram tebriği

Hüseyin Zeybek’den bayram mesajı

Burhan Baran’dan bayram mesajı

Ahmet Kurt’dan bayram mesajı

Caner İmam’dan bayram tebriği

Erdem Hüseyin’den Kurban Bayramı mesajı

Çiğdem Asafoğlu’ndan Kurban bayramı tebriği