Anasayfa

11-07-2023
'Miçotakis yine bize Yunan Müslümanları dedi'
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Başbakan Kiriakos Miçotakis'in parlamentoda hükümet programı görüşülürken Batı Trakya Türklerinin kimliğini bir kez daha inkar ederek gerçekleri çarptırma alışkanlığını sürdürdüğünü belirtti.
11 Temmuz 2023 Salı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Başbakan Kiriakos Miçotakis'in parlamentoda hükümet programı görüşülürken Batı Trakya Türklerinin kimliğini bir kez daha inkar ederek gerçekleri çarptırma alışkanlığını sürdürdüğünü belirtti.

ABTTF'nin açıklamasında, Miçotakis'in parlamentoda yeni hükümetin programı görüşülürken Batı Trakya Türk toplumuna atıfta bulunduğu hatırlatıldı ve başbakanın, "Yunan Müslüman vatandaşlarımız Hristiyan vatandaşlarımızla birebir aynı imkanlara sahip olduklarını pratikte hissetmelidirler. Ve müdahaleleriyle birleştirmek değil bölmek isteyen yabancı koruyuculara ihtiyaçları olmadığını bilmeliler." ifadelerine dikkat çekildi.

Konuya ile ilgili ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, "Başbakan Miçotakis, Parlamento'da yaptığı konuşmada bizleri 'Yunan Müslümanları' olarak niteleyerek kimliğimizi inkar etmeyi sürdürdü. Miçotakis her ne kadar toplumumuzun varlığını ısrarla inkar etse de son genel seçimlerin sonuçlarının da gösterdiği gibi gerçek apaçık ortadadır. Seçimler öncesinde siyaset ve ana akım medyadaki ötekileştirici ve damgalayıcı nefret söylemine rağmen toplumumuz Rodop ve İskeçe illerinde Türk adayları seçerek kimliğine sahip çıkmış, hükümete açık mesaj göndermiştir: 'Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan bizler Türk'üz ve Türk kimliğimizle ülkesine sadık vatandaşlarız'. Öte yandan daha önce de pek çok dile getirdiğim gibi toplumumuzun sorunlarını çözüme kavuşması ancak ülkemizin bizlerle doğrudan diyalog kurması ile mümkün! Ancak Miçotakis yine gerçekleri manipüle ederek ve algı yaparak bizlerin çoğunluk ile aynı imkanlara sahip olduğumuzu iddia ediyor. Ancak pratikte yasananlar bunun tam tersi! Antlaşmalarla teminat altına alınmış olan eğitim ve dini özerkliğimiz yıllar içerisinde çeşitli yasa ve uygulamalarla gasp edilmiş durumda. Ülkemiz, bölgemizde iki dilli azınlık anaokullarına izin vermeyerek çocuklarımızın ana dilde eğitim hakkına bile saygı duymuyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin üç derneğimizle ile ilgili kararlarını 15 yıldır uygulamayan ülkemiz, örgütlenme özgürlüğümüzü ihlal etmeyi sürdürüyor, uluslararası hukuku hiçe sayıyor. Bizler başbakanımızdan içi boş ve gerçekleri çarpıtan sözleri artık duymak istemiyor, gasp edilen haklarımızın ivedilikle iadesini ve yasalar önünde eşitlik ilkesinin pratikte gerçekten uygulanmasını istiyoruz." dedi.


Haberler


Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor

IRIS para transferlerinde günlük limit artırıldı