Anasayfa

12-07-2023
Yetkililerden 'Kleon' uyarısı
Tüm ülkeyi etkisi altına alacak olan ve bugün başlayan aşırı sıcaklar nedeniyle yetkililer vatandaşları uyardı. Özellikle cuma ve cumartesi günü zirveye ulaşacak sıcaklar konusunda dikkatli olunması istendi.
12 Temmuz 2023 Çarşamba

Tüm ülkeyi etkisi altına alacak olan ve bugün başlayan aşırı sıcaklar nedeniyle yetkililer vatandaşları uyardı. Özellikle cuma ve cumartesi günü zirveye ulaşacak sıcaklar konusunda dikkatli olunması istendi.

Büyük şehirlerde ve özellikle başkent Atina'da sıcaklığın 40 dereceyi aşması bekleniyor.

Meteoroloji Müdürlüğünün verilerine göre, hava sıcaklığı pazar günü biraz düşüşe geçse de aşırı sıcaklar gelecek hafta başına kadar sürecek.

Tüm ülkeyi etkisi altına alacak aşırı sıcaklar nedeniyle Vatandaşı Koruma Bakanlığında yapılan toplantıya belediye, eyalet, polis, itfaiye, elektrik kurumu ve ilk yardım birimlerinden temsilciler katıldı.

Yetkililer, yaşlı ve çocukları, hamileleri, kronik hastalığı, obezite sorunu olanları, güneş altında çalışanları özellikle dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Vatandaşların klimalı ortamlarda kalmaları, açık renkli ve gözenekli giysiler giymeleri, şapka takmaları, ağır fiziksel işlerden kaçınmaları, gün içinde ılık duş alarak baş ve boyun bölgesine soğuk kompres uygulamaları tavsiye edildi. Yetkililer, önümüzdeki günlerde yaşlıları yalnız bırakmama konusunda da uyarıda bulundu.

Haberler


Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor

IRIS para transferlerinde günlük limit artırıldı