Anasayfa

17-07-2023
Yangın nedeniyle yerleşim birimleri tahliye ediliyor
Atina yakınlarındaki Kuvara bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangın, yerleşim birimlerini tehdit etmeye başladı.
17 Temmuz 2023 Pazartesi

Atina yakınlarındaki Kuvara bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangın, yerleşim birimlerini tehdit etmeye başladı.

Basında yer alan haberlere göre, öğle saatlerinde çıkan ve kısa sürede çevreye yayılan yangın nedeniyle Kuvara, Lagonisi, Anavisos ve Saronida yerleşim birimleri tedbir amaçlı boşaltılmaya başlandı. Lutraki bölgesinde ise bir öğrenci kapmı tahliye edildi.

İtfaiye yetkilileri, söndürme çalışmaları için 4 helikopter, 6 uçak, 55 itfaiye personeli ve 20 aracın görev yaptığını belirtti.
Bir televizyon programına katılan Saronikos Belediye Başkanı Hristos Ginis, alevlerin yerleşim birimine ulaştığını ve bazı evlerin yandığını belirterek acil yardım çağrısında bulundu.
İtfaiye Teşkilatı, gelecek günlerde ülkenin birçok bölgesi için "yüksek orman yangını riski" uyarısında bulunmuş, son 24 saatte 46 orman yangını çıktığını bildirmişti.


Haberler


Son 4 günde 242 orman yangını çıktı

Hacı Bektaş Veli anma etkinliğine Batı Trakya’dan da temsilciler katıldı

İskeçe’deki camilerde yağmur duası yapıldı

Geleneksel Şahin Kermesi yoğun katılımla başladı

Avrupa orman yangınlarıyla boğuşuyor

İskeçe’de Cuma namazı sonrası yağmur duası yapılacak

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2024 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

15 Ağustos için çok yüksek yangın riski uyarısı

Dört bölgede 100 bin dönümden fazla arazi yandı!

Filistin destekçileri, Pire Limanı’nda İsraillileri taşıyan gemiyi protesto etti

Yangın mağdurlarına acil yardım paketi

Hayvan besicilerinin protestosu iptal edildi