Anasayfa

19-07-2023
Büyükelçi Erciyes, Göç Bakanı Keridis'i ziyaret etti
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis'i ziyaret etti.
19 Temmuz 2023 Çarşamba

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis'i ziyaret etti.

Erciyes - Keridis görüşmesiyle ilişkin basında yer alan haberlere göre Bakan Keridis, son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasındaki yakın ilişkilere dikkat çekerek, "Şu anda büyük bir fırsat var ve bundan tam olarak yararlanmalıyız. Türkiye'nin genel olarak Batı, özel olarak da Yunanistan ile ilişkilerinin yeniden başlaması olumludur" ifadelerini kullandı.
Keridis, "Türk komşularımıza bir şey söylemem gerekirse, bu kaçırılmaması gereken tarihi bir fırsattır" görüşlerine yer verdi.

Türkiye'nin özellikle düzensiz göçmenler konusunda her zaman iş birliğinden yana olduğunu kaydeden Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes de iki ülke arasındaki ilişkilere ilişkin, "İki halk arasında birçok psikolojik engel var, ancak iletişim kanallarının yeniden etkinleştirilmesi gerekiyor. Biz komşuyuz ve bir işbirliği kültürü oluşturmalıyız" dedi.


Haberler


Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk destek belirsizliğini koruyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı