Anasayfa

21-08-2023
Kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle kısıtlamalar getirildi
Devlet Bakanları, Çevre ve Enerji Bakanı, Vatandaşı Koruma Bakanı ile İtfaiye Teşkilatı, Silahlı Kuvvetler, Sahil Güvenlik ve Polis Teşkilatı üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantı sonrası Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle alınacak tedbirleri açıkladı.
21 Ağustos 2023 Pazartesi

Devlet Bakanları, Çevre ve Enerji Bakanı, Vatandaşı Koruma Bakanı ile İtfaiye Teşkilatı, Silahlı Kuvvetler, Sahil Güvenlik ve Polis Teşkilatı üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantı sonrası Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle alınacak tedbirleri açıkladı.

Kikilias, ülke genelinde hakim olan şiddetli rüzgarlar nedeniyle gelecek 48 saatin kritik olduğunu, dün gece yarısından bu yana 14'ü Meriç'te olmak üzere toplam 53 orman yangınının çıktığını kaydetti.

Dedeağaç, Dadia, Eğriboz, Kavala, Viotia ve Gümülcine'deki yangınların büyük olduğuna işaret eden Kikilias, bu bölgede şartların da zor olduğunu ifade etti.

Kikilias, toplantıda alınan ve çarşamba sabahına kadar geçerli olması öngörülen kararları sıraladı.

Buna göre, Attiki, Viotia, Eğriboz, Kavala ve Selanik'te dağlık alanlara girilemeyecek.

Bu bölgelerde ve yangın çıkma ihtimali yüksek olan bölgelerde Silahlı Kuvvetler devriye sayısını artıracak.

Açık alanda yangın tehlikesi oluşturabilecek her tür faaliyet yasaklanacak.

Tahliye kararı verilen yerleşim birimlerinde tahliyeler istisnasız gerçekleşecek.

Haberler


Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor

IRIS para transferlerinde günlük limit artırıldı

Gümülcine blokajında çiftçiler batı çıkışını trafiğe açtı

Muratlı’da kaybolan çiftçi ölü olarak bulundu!

Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”