Anasayfa

22-01-2025
Türkiye-Yunanistan Hackathonu’nun çevrim içi süreci başladı
Uluslararası iş birliğini güçlendirmek, girişimcilik ekosistemini geliştirmek, iki ülke arasındaki kültürel ve teknolojik bağları derinleştirmek amacıyla düzenlenen Türkiye-Yunanistan Hackathonu’nun çevrim içi süreci başladı.
22 Ocak 2025 Çarşamba

Uluslararası iş birliğini güçlendirmek, girişimcilik ekosistemini geliştirmek, iki ülke arasındaki kültürel ve teknolojik bağları derinleştirmek amacıyla düzenlenen Türkiye-Yunanistan Hackathonu’nun çevrim içi süreci başladı.

Bilişim Vadisi ile THE Athens Startup Business Incubator (Atina Startup İş Kuluçka Merkezi) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğe seçilen 40 takım, yenilikçi projeler geliştirmek için birleştirilerek 20 takım oluşturuldu.

Fikir oluşturma, iş modeli hazırlama ve asansör konuşması teknikleri gibi kritik konularda eğitim alıp projelerini geliştirme imkanı bulan katılımcılar, iki ülkeden seçilen 20 deneyimli mentorün rehberliğinden faydalanıyor.

Hackathonun ilk aşamasında başarılı olan ekipler, 20-21 Şubat’ta Bilişim Vadisi Kocaeli Kampüsünde düzenlenecek yarı finale çıkacak. Burada başarı gösteren 6 takım ise 26-27 Şubat’ta Atina’da yapılacak finalde büyük ödül için projelerini sunacak.

Birinci takım 20 bin, ikinci takım 10 bin ve üçüncü takım 5 bin euro ödül alacak. Bunun yanı sıra ilk üç takım Bilişim Vadisi veya Atina Startup İş Kuluçka Merkezinden altı ay boyunca kuluçka desteğinden yararlanma imkanı elde edecek.

Hackathonla, şehirlerin akıllı sistemlerle donatılması, yaşam kalitesinin artırılması ve sürdürülebilir, yeşil şehir teknolojilerinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. Hackathon, genç girişimciler için yaratıcı potansiyellerini ortaya koyma ve iki ülke arasındaki kültürel ve teknolojik bağları derinleştirme adına önemli fırsat sunuyor.

Haberler


Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişleri’ne yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı

Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor