Anasayfa

03-12-2025
Eyalet, engelli merkezlerinin bütçesini artırdı
Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti, Rodop ilinde faaliyet gösteren “AxiZO” Günlük Bakım Merkezi ile Destekli Yaşam Evlerine bütçe desteğini artırdı. Günlük Bakım Merkezinin bütçesi 1,47 milyon euroya, Destekli Yaşam Evlerinin bütçesi ise 1,9 milyon euroya yükseldi.
3 Aralık 2025 Çarşamba



Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti, Rodop ilinde faaliyet gösteren “AxiZO” Günlük Bakım Merkezi ile Destekli Yaşam Evlerine bütçe desteğini artırdı. Günlük Bakım Merkezinin bütçesi 1,47 milyon euroya, Destekli Yaşam Evlerinin bütçesi ise 1,9 milyon euroya yükseldi.

Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, Avrupa Birliği kaynaklarından sağlanan destekle, amaçlarının engelli bireylerin bağımsızlığını, onurunu ve yaşam kalitesi artırmak olduğunu belirtti.

Günlük Bakım Merkezi, zihinsel engelli bireylere psikoterapi, konuşma terapisi, fizyoterapi, sosyal beceri geliştirme, müzik terapisi ve fiziksel eğitim gibi hizmetler sunarken, bağımsız yaşam ve sosyal hayata katılım için eğitim de sağlıyor.

Destekli Yaşam Evleri ise, Gümülcine’de üç ayrı merkezde sürekli barınma ve bakım desteği sunarak engelli bireylerin topluma eşit katılımını destekliyor.

Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor