Anasayfa


23-11-2016
“Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi” tanıtıldı
Türkiye’deki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin uyguladığı Batı Trakyalı öğrencilere yönelik “Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi” 22 Kasım Salı akşamı Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde, Batı Trakya Kültür Eğitim Şirketi (BAKEŞ) görevlisi Gülay Mehmet ve GTGB Başkanı Koray Hasan tarafından tanıtıldı.
23 Kasım 2016 Çarşamba

Tanıtıma Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet’in yanı sıra dernek yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

GTGB Başkanı Koray Hasan, “Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi”nin bilgi teknolojilerini ve bilgisayarları kullanarak derslerin canlı olarak görüntülü ve sesli işlendiği bir eğitim sistemi olduğunu, çağdaş ve yenilikçi özelliğinin bulunduğunu belirtti.

Koray Hasan, “Batı Trakya’da bu sistem 2014 -2015 sezonunda bir projeyle başladı. Proje ilk defa sadece lise birinci sınıf öğrencilerine yönelikti ve 20 öğrenci katıldı. Yaklaşık 4 ay eğitim süresi takip edildi. Çocuklarla yaptığımız toplantılarda çok başarılı bir proje olduğu ortaya çıktı. Yine aynı şekilde 2015 – 2016 döneminde yaklaşık 1.200 öğrencimize şifre dağıttık. Ortaokul, lise ve ilkokul öğrencileri katıldı. Sonuç olarak ailelerden olumlu geri dönüşler oldu. Yıl sonunda da dersleri daha çok takip eden öğrencilerimize ödüller verildi.” diye konuştu.

BAKEŞ’ten Gülay Mehmet ise, Batı Trakya’da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olan uzaktan öğretim ders destek sistemi projesi sistemini, “Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi, iletişim teknolojileri aracılığıyla yapılan bir öğretim faaliyetidir. Uzaktan öğretim, bilgisayar ve internet aracılığıyla uzaktaki öğrencilere ulaştırılmasıdır.

Neden uzaktan eğitim?

Bu sistemin hedefi fırsat ve imkan eşitliği sağlamak. Daha geniş kitlelere öğretim hizmeti götürmek. Farklı imkanlarla uzmanlardan yararlanmak, her bilgiyi bireye öğretme imkanı sağlayarak geleneksel eğitimin sıkıntılarını gidermektir.

Uzaktan öğretimin amacı nedir?

Uzaktan öğretimin amacı, Batı Trakya’daki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine okullarında görmüş oldukları derslere destek vermek ve bilgi düzeylerini arttırmak.

Batı Trakya’da öğrencilere uzaktan öğretim nasıl uygulanacak?

Batı Trakya’da uzaktan öğretim geçen yıl pilot olarak uygulanmaya başlandı. Bu yıl ilkokul üçüncü sınıftan itibaren lise son sınıfa kadar uygulanacaktır. İlkokul 3,4,5,6 sınıflara Türkçe, Matematik dersleri; ortaokul 1,2,3 sınıflara Türkçe, Matematik, Rehberlik, lise son sınıflara da Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri uygulanacaktır.

Programı takip edebilmek için öğrencinin ilk etapta internet bağlantısı, masa, dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı cep telefonu olması gerekir. Bu arada kamera ve kulaklığa da ihtiyaç vardır.
Batı Trakya’da dersler ne zaman başlayacak?

Dersler 23 Kasım Cuma günü sisteme alıştırma ve uyum sağlama süreci olarak başlayacaktır. Program esas olarak 28 Kasım Pazartesi günü uygulanmaya başlayacaktır. Daha sonra kayıt yaptıracak öğrenciler için ise haftanın iki günü tanıtım yapılacaktır.”

Haberler


Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü