Anasayfa


13-04-2017
Balkan Medya Grubu buluşması İstanbul’da gerçekleştirildi
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) ve Tek Rumeli TV'nin organizasyonunda, TİKA'nın katkıları ile on Balkan ülkesinden gelen 25 televizyon kanalı yöneticisinin katılımı ile Balkan Medya Grubun 2. toplantısı İstanbul'da yapıldı.
13 Nisan 2017 Perşembe

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin'in açılış konuşması ile başlayan toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Avcılar Belediye Başkanı Dr. H. Handan Toprak Benli, Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zerrin Abaz, Tek Rumeli TV sahibi Atilla Baykal, çok sayıda davetli ve 10 Balkan ülkesinden gelen 25 TV sahibi ve yöneticisi katıldı.

Genel Başkan Necmettin Hüseyin yaptığı açılış konuşmasında, “Geçen yıl birincisini Bursa'da gerçekleştirdiğimiz Balkan televizyonları zirvesi olarak adlandırılan Balkan Media Grup buluşmasına hepiniz hoş geldiniz. Demografik ve coğrafi yapısı itibari ile Avrupa’nın en gözde bölgesi olan, fakat çok kültürlü yapısının değerini ve önemini geç idrak ettiğimiz Balkanlar’ın görünen yüzünü yansıtan, ayna görevi gören temel erki medyanın, geçmiş dönemlerde yeterince işbirliği içinde hareket etmediğini görmekteyiz diyerek bu işe hep birlikte soyunmuştuk. Hedef olarak medya kuruluşları arası işbirliği ile hem medya kuruluşları, hem ülkeleriniz hem de tüm Balkan coğrafyası kazanmalıdır demiştik. Birbirimizi daha iyi tanıyacağız, farklılıklarımızla benzerliklerimizle tanışacağız demiştik. Yaşadığımız Balkan coğrafyasının önemini dışa yansıtacağız. Balkanlar’ın değerine değer katmak için görsel medyaya büyük iş düşmektedir demiştik. Tüm bu hedefler etrafında Balkanlar’daki çok kültürlü mozaiğin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak ve tanıtımını yapmak sizlerin güç birliği ile çok daha kolay olacağı kanaatiyle de çalışmaları kalıcı bir zemine oturtmaya karar vermiştik.” görüşlerine yer verdi.

Genel Başkan Hüseyin sözlerine şöyle devam etti: “Çok iyi hatırlıyorum zihnime kazınmıştır, geçen yıl sevgili dostum Atilla Baykal aynen şu ifadeleri kullanmıştı açış konuşmasında: ‘Balkanlar’da bizler 500 yıl kardeşçe birlikte yaşadık, fakat 1912 Balkan Savaşı’ndan sonra bu coğrafyada birçok yeni devlet doğdu. Son yüzyılda da nedense bu ülkeler arasında geriye dönüp baktığımızda çok derin izler bırakan acı savaşlar yaşandı. Bu savaşların tümünü keşke hiç yaşamasaydık.’ Bu cümleler aslında her şeyi özetliyordu; geçtiğimiz yüzyılın başındaki Balkanlar’ın yeniden şekillenmesi sırasında yaşanan çalkantıların dünya kamuoyunda bıraktığı izlenim kaostur. Bu algıyı yıkacak tek güç de aranızda geçen yıl kurulan işbirliğinin güçlendirilmesidir.”

Etkinlikte, Tek Rumeli TV sahibi Atilla Baykal, Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zerrin Abaz, Avcılar Belediye Başkanı Dr. H. Handan Toprak Benli, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de birer konuşma yaptı.

Devamında, katılımcı medya gruplarının temsilcileri Balkan Medya Grup 2. buluşması hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Etkinlik çalışma gruplarının toplantıları ile tamamlandı.

Haberler


Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı