Anasayfa


13-04-2017
Türkiye’deki Batı Trakyalılar Üsküdar’da buluştu
Türkiye’deki Batı Trakyalılar, Batı Trakya Türkleri Dayanışma (BTTDD) Derneği Üsküdar Şubesi’nin etkinliğinde buluştu. Etkinliğin onur konuğu Türkiye’nin Batı Trakyalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu.
13 Nisan 2017 Perşembe



Etkinliğine İstanbul’un yanı sıra Bursa, İzmit, Adapazarı ve Soma’dan Batı Trakyalılar katıldı.
BTTDD Üsküdar Şubesi kahvaltılı toplantı düzenledi. Etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekilleri Erkan Kandemir ve Hasan Turan ile birlikte gelen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, eski Genel Başkan Dr. Erol Kaşifoğlu, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Ebrar Akıncı, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Teşkilat Başkan Yardımcısı Aylin Seri, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Pınar Küçük, Denetim Kurulu Başkanı Seyit Saitoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Enez Sali, Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük, Bursa Şube Başkanı Dr. Ali Emin Latif, Adapazarı Şube Başkanı Hayri Latif, Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel, Soma Şube Başkanı Mehmet Akın, İzmit Şube Başkanı Lütfü Bodur, BATÇEV Vakıf Başkanı Musa Yurt, İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü Başkanı Hakan Güler, Zeytinburnu Şubesi eski başkanı Besim İsmailbaşa tarafından karşılandı.
Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük, öncelikle Hak’kın rahmetine kavuşan Bakan Müezzinoğlu'nun kayınpederi Hasan İsmail için başsağlığı dileklerini iletti. Hasan Küçük, “Bu acılı günde tüm programlarını iptal ettiği halde hemşehrileri Batı Trakya Türkleri ile bir araya gelmek için kahvaltı programını iptal etmeyerek katılan sayın bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin de konuşmasında, Mehmet Müezzinoğlu ailesine başsağlığı diledi. Hüseyin, Zeytinburnu'nda başlayan, Soma ve Kınık'ta devam eden ve son olarak Üsküdar şubesinde gerçekleştirilen kahvaltılı buluşmalarının sonuncusuna şehir dışından katılım gösteren üyelere de teşekkür etti.
Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türkleri’nin sorunlarının çözümüyle ilgili memnuniyetini dile getiren Genel Başkan, "Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak önümüzdeki dönemde bütün enerjimizi Batı Trakya milli davasına ve Yunanistan'da yaşayan hemşehrilerimizin Lozan'dan doğan fakat gasp edilen haklarının geri kazanımı için harcayacağız. Bizler SİRİZA ve Çipras iktidara gelirken söylemlerini dikkate alarak çok ümitlenmiştik. Fakat iktidar olduktan sonra Batı Trakya'yı koalisyonun küçük ortağı ANEL partisine teslim eden bir parti ve başbakan ile karşı karşıyayız. Batı Trakya’da sıkıntılar 40 yıl öncesine dönüş yapmış, sorunları günden güne artan ve işin içinden çıkılmaz bir hal alan bir duruma getirildi. Eğitim sorunumuz katmerlendi, vakıf mallarının gaspı artarak devam ediyor, müftülük sorununda bir arpa boyu yol alınamadı, eşit temsil ve azınlık haklarında her gün yeni hak gaspları ile karşı karşıyayız. Bizler Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak önümüzdeki dönemde tüm enerjimizi bu sorunların çözümü için uluslararası ve tüm platformalarda hak arama mücadelesine ayıracağız." dedi.
Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise yaptığı konuşmada öncelikle kayınpederi merhum Hasan İsmail için kendisine iletilen taziye dilekleri için teşekkür etti. Müezzinoğlu, "Acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır" diyerek hemşehrileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balkan coğrafyasında yaşayan veya anavatana göçmek zorunda kalanların büyük Türk milletinin asli unsurları olduklarını ve bunun da böyle bilinmesi gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, "Bizler de bunun bilinci ile sıkıntılar yaşanan ikamet tezkeresi, çalışma izinleri, sağlık güvencesi, vatandaşlık ve üniversite harç ile denklik konularında gerekli girişimlerde bulunduk ve çok şükür ki hepsinin de çözümünü sağladık." dedi.
Kahvaltı sonrası Adapazarı, Bursa, İzmit, Soma ve Zeytinburnu şubelerinden etkinliğe katılan misafirler, Genel Başkan Necmettin Hüseyin’in organize ettiği sürpriz Boğaz turuna katıldı.

Haberler


Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı