Anasayfa


17-04-2017
İskeçe Koyunköy’de muhteşem hatim töreni
İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı Koyunköy’deki Kur’an kursu öğrencileri için 17 Nisan Pazartesi günü hatim töreni düzenlendi.
17 Nisan 2017 Pazartesi



Koyunköy’deki Kur'an kursu öğrenci velilerinin Koyunköy camisinde düzenlediği hatim törenine bölge halkı adeta akın etti.

Hatim törenine katılanlar arasında Türkiye’den Edirne Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da yer aldı. Koyunköy’deki etkinliğe; Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İstanbul Bayrampaşa Belediyesi’nin “Balkanlar’da Ramazan” projesi koordinatörü Mustafa Hatipler, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe ili SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, İskeçe eski milletvekili Çetin Mandacı, eyalet meclis üyeleri Birol İncemehmet ve İrfan Hacıgene, Koyunköy Derneği Başkanı Cengiz Peçenek, İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Serkan Hatip ve diğer azınlık kuruluş temsilcileri yer aldı.

Hatim etkinliği sonunda yapılan konuşmalarda öğrenciler ve öğretmenleri tebrik edildi. Topluca kılınan öğle namazından sonra tüm konuklara geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

Tören sonunda Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete sosyal medya hesabından, “Koyunköy hatim töreni ihtişamlı bir kalabalıkla icra edildi. Törene Trakya Üniverstesi Rektörü, İlahiyat Fakültesi Dekanı ve değerli hocalar misafirimiz oldu. Köyü, gençleri, öğrencileri ve ailelerini tebrik ediyorum. Allah herkesten razı olsun” paylaşımında bulunarak duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret