Anasayfa

22-04-2017
Harmanlık kadınları İstanbul'da ağırlandı
Gümülcine'deki Harmanlık Eğitim ve Kültür Derneği üyesi bir grup kadın İstanbul'da ağırlandı. 42 kişiden oluşan grup, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet ve Uluslararası Köprü Derneği organizatörlüğünde İstanbul Beyoğlu Belediyesi'nin konuğu oldu.
22 Nisan 2017 Cumartesi

İstanbul Kasımpaşa Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Batı Trakya'dan gelen misafirleri ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Batı Trakya'dan gelen konukların kendilerinden hiçbir farkı olmadığını belirten Demircan, "İstanbul’a ilk kez geldiler. Onları, medeniyetimizin başkenti İstanbul’da ağırlamaktan mutluyuz. Bu duygusal ortamı yaşamak çok güzel. Ülkemizin sınırları belli ama sınırlarımızın dışındaki tarihi bağları hissettiğimiz soydaşlarımızı görmek, onlara ulaşmak çok anlamlı." diye konuştu.

İstanbul'da cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden hayırsever Monik İpekel, gezinin Beyoğlu Belediyesi'nin desteğiyle düzenlendiğini ifade etti. İpekel, 15 gün önce de ziyaret ettikleri Gümülcine'de yaşayanların vatan toprağını görme taleplerini ilettiğini anlatarak, "Biz de bunun üzerine 'Ne yapabiliriz?' diye düşündük ve onları Türkiye'ye getirdik. Onlarla beraber İstanbul'u geziyoruz. Tekne turumuz olacak. Onlara İstanbul'u gezdireceğiz, onlar da torunlarına anlatacak. Bu organizasyonla dayanışma ve birliktelik içerisinde olduğumuzun mesajını vermek istedik." ifadelerini kullandı.

Grubun İstanbul'a gelmesine öncülük eden Işık Sadık Ahmet de ekibi İstanbul’a getirdikleri için mutlu olduğunu vurgulayarak, "Onlar ilk defa geldi. Buraya gelmelerine vesile olduğum için çok mutluyum. Benim insanım burayı ilk defa görüyor." dedi.

Grup, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor