Anasayfa


26-04-2017
Binlerce soydaş Yassıören’de buluştu
İskeçe Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kurslarının hatim etkinlikleri çerçevesinde 23 Nisan Pazar günü Yassıören’de hatim töreni yapıldı.
26 Nisan 2017 Çarşamba



Etkinliğe, İskeçe il genelinden, Batı Trakya’nın farklı bölgelerinden ve Türkiye’den binlerce soydaş katıldı. Kur'an kursu öğrencilerinin Kur'an tilavetinin yanı sıra okudukları şiir ve ilahiler dinleyicilerin beğenisi topladı.

Yassıören köyündeki hatim merasimine İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'nin yanı sıra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Batı Trakya'da bir konferans vesilesiyle bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin Parlamentolar Birliği Genel Sekreteri tasavvuf tarihçisi Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Başkan Vekili Ahmet Kara, BAKEŞ Asbaşkanı Hüseyin Bandak, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi yöneticisi Rıza Kırlıdökme, Eyalet Meclis Üyesi Birol İnce Mehmet, İskeçe İli SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı ve çok sayıda soydaş katıldı.

Yassıören’deki hatim duasını İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptı. Daha sonra cemaate seslenen İskeçe Müftüsü Ahmet Mete son dönemde azınlığa yönelik baskı yöntemlerinin arttığına vurgu yaparak, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının en temel insan ve azınlık haklarından başka bir şey istemediğini ifade etti. Müftü Mete, azınlığın tarihi boyunca hiçbir zaman şiddet ve terör gibi unsurlarla anılmadığını, bu tür faaliyetler içerisinde olmadığını ve bunları asla kabul etmediğini söyledi. Batı Trakya Türklerinin yaşadığı ülkeye sadık vatandaşlar olduğunun altını çizen Mete, uluslararası anlaşmaların öngördüğü hakların özgürce yerine getirilmesinden başka bir taleplerinin olmadığını ifade etti. Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının son dönemlerde yaşanan bazı hadiseler karşısında dik durduğunu ifade eden Mete, bu toplumun dini ve kültürel değerlerine bağlı olarak, insanca yaşamaktan başka bir gayesi olmadığını ifade etti.

Müftü Mete'nin ardından konuşan Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, öğrencileri, velileri tebrik ederek cemaatin Miraç Kandili’ni ve çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladılar.
Daha sonra konuşan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, kendilerini etkinliğe davet eden öğrenci velilerine teşekkür etti. Hatim yapan öğrencileri de tebrik eden Başkonsolos Akıncı cemaatin Miraç Kandi’li ve çocukların bayramını kutladı.

Son olarak söz alan Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, bu güzel etkinlikte soydaşlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendisinin de anne tarafından bu bölgeye çok yakın olan Cebel kökenli olduğunu vurguladı. Bu toprakların çok değerli alimler ve arifler yetiştirdiğini kaydeden Prof. Kılıç, Yanya'dan Dedeağaç hatta daha aşağılardan bir çok büyük alimin yetiştiğini ve bu insanların yüzyıllar boyu bu topraklarda gönülleri fethettiğini ifade etti. Kılıç, günümüzde Balkan coğrafyasında kalan Osmanlı bakiyesi toplulukların İslam'ın en saf ve temiz halini yaşadığını ifade etti. Azınlık toplumlarının yaşadıkları bölgelere göre farklı sıkıntılarının olabileciğini belirten Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç aslolanın insanın kendini bulması, kendine gelmesi, birbirine kenetlenmesi olduğunu ifade ederek, bu şekilde yaşanan bazı sıkıntıların da üstesinden gelinebileceğini vurguladı. Son olarak soydaşların Miraç Kandil’ini kutlayan Kılıç, Batı Trakya'da soydaşlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından kılınan öğle namazı sonrası geleneksel pilav ve ayran ikram edildi. Daha sonra Yassıören Eğitim Kültür ve Spor Derneği ziyaret edildi. Dernekte misafirlere çay ikramı yapıldı ve yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

Konuklar son olarak Yassıören’deki Biçki, Dikiş, Nakış ve El Sanatları Kursu’nu ziyaret ederek, öğretmen Ayşe Uzun’dan bilgi aldı.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı