Anasayfa


27-04-2017
“Kooperatifte değişim zamanı geldi”
Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkan adayı Sinan Ahmet, kooperatifte değişim zamanın geldiğini söyledi.
27 Nisan 2017 Perşembe



29 Nisan Cumartesi günü yapılacak tütün üreticileri kooperatifi seçimleri öncesinde gazetemize konuşan Sinan Ahmet, ekip olarak çok güçlü bir şekilde hazırlandıklarını ve binlerce tütün üreticisi adına, görevi devralmaya hazır olduklarını söyledi.
Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi başkanlığı için adaylığını açıklamayan ilk isim olan Sinan Ahmet, “Bir yıl boyunca alın teri döken, çocuklarının geçimini sağlamak için gecesini gündüzüne katan tütüncü için daha fazla hizmet vermek için tüm gücümüzle çalışmaya varız. Zorluklarla mücadele eden tütüncünün çıkarlarını korumak ve en iyi hizmeti getirmek boynumuzun borcudur. Biz tütüncümüzün alın terinin hakkını vereceğiz.” dedi.

“TÜTÜNCÜNÜN HAKKINI SAVUNMAK İÇİN YENİ BİR PROGRAM BELİRLEYECEĞİZ”
Sinan Ahmet, tütün üreticilerinin haklarını mevcut yasalar çerçevesinde en iyi şekilde korumak için yeni bir program belirleyeceklerini ve bu çerçevede çalışacaklarını ifade ederek şunları söyledi: “Yapılacak seçimlerde adayız. Kooperatifin yönetimine talip olduk. Çok iyi bir ekibimiz var. Tütüncülüğü bilen, bu işle büyüyen arkadaşlarımızın biraraya geldiği bir ekip olduk. Gerçek anlamda hizmet edebilmek için göreve gelmek istiyoruz. Tütün üreticileri kooperatifinde artık değişim zamanı geldi. Biz buna inanıyor ve buna göre hareket ediyoruz. Halkımızın ana gelir kaynağı tütün. Köylerimizi yıllardan bu yana ayakta tutan tütüncülüktür. Biz bunu ayakta tutmaya ve geliştirmeye talibiz. Halkımızın da desteğiyle bunun başaracağız. Bunun çok güçlü sinyallerini alıyoruz. Hangi köye gitsen halk bir yenilik ve değişim istediğini bize söylüyor. Tütüncünün hakkını savunmak için mevcut yasalar çerçevesinde yeni bir program belirleyeceğiz. Ve hakkımızı güçlü ve dinamik bir şekilde savunacağız.”

“ZİHNİYET DEĞİŞİMİ ARTIK ŞART”
“Ne yazık ki kooperatif tüccarlarla yaptığı anlaşmaları gizli yapmayı tercih ediyor” diye konuşan Sinan Ahmet, tüccarlarla yapılacak anlaşmaların şeffaf olması gerektiğini söyledi. Ahmet, “Çok kaliteli bir tütünümüz var. Yıl boyunca uğraşıyoruz. Emek harcıyoruz. Dolayısıyla emeğimizin karşılığını en iyi şekilde almak istiyoruz. Bunun için de tüccarlarla yapılacak pazarlıklar, görüşmeler şeffaf olmalı. Biz tütüncünün emeğini korumak ve çıkarlarını korumak için en iyi şekilde hareket edeceğiz. Bu açıdan kooperatifte değişimin şart olduğunan inanıyoruz. Kooperatifte zihniyet değişimi artık şart.” ifadelerine yer verdi.

“GEREK TÜTÜNÜ, GEREKSE HAYVANCILIĞI DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR”
Azınlık gençlerinin ekonomik kriz nedeniyle yurt dışına göç etmek zorunda kaldığını anlatan kooperatif başkan adayı Sinan Ahmet, “Keşke bu gençlerimizi burada tutabilseydik. Yeni çiftçiler için programlar var. Gerek tütünü, gerekse hayvancılığı desteklememiz ve gençlerimizi buralara yönlendirmemiz gerekiyor. Kooperatif olarak bu tür çalışmalara yönelmeliyiz.” dedi.

“BRÜKSEL’DE BİR TEMSİLCİLİĞİMİZ OLMALI”
Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi’nin Brüksel’de bir temsilciliği olması gerektiğini belirten başkan adayı Sinan Ahmet, “Tarımla ilgili yeniliklerin ve programların bir numaralı adresi Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel'dir. Üye açısından Yunanistan’ın en büyük kooperatifiyiz. Bu nedenle Brüksel’de temsilciliğimizin olması lazım. Tarım ile ilgili gelişmeler ve haberler ilk ağızdan bizlere gelmelidir. Yabancı dil bilen gençlerimiz var. Ziraat mühendislerimiz var. Bu arkadaşlarımızdan faydalanabiliriz.” dedi.

“TÜTÜNCÜMÜZÜN ALIN TERİNİN HAKKINI VERECEĞİZ”
Büyük bir ekip oluşturduklarını anlatan kooperatif başkan adayı Sinan Ahmet, “Her üreticiye, her çiftçiye ilk önce şunu söylemek istiyorum. Cumartesi günü mutlaka gitsinler ve oy kullansınlar. Bir kooperatifimizde değişim zamanının geldiğine inanıyorum. Kooperatif seçimleri için birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarım Yassıköy’den Latif Latif, Sirkeli’den Sebahattin Nuri ve Orhan Köse, Kurcalı’dan Yusuf Mehmet Sali, Gümülcine’den Ayfer Feyzullah, Kozlukebir’den Sinan Salih, Bulatköy’den Salim Hüseyin ve Gebecili’den Hüseyin Murat. Hep beraber bu değişimi gerçekleştireceğimize ve tütüncümüzün alın terinin hakkını vereceğimize inanıyorum. Seçimlerin toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden bu yolda mücadele eden, seçilecek veya seçilmeyecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Biz değişimin geleceğinen inanıyoruz. İnsanımıza güveniyoruz. Bu mücadelemizde bize destek olan, cesaret veren herkese de bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup