Anasayfa

08-06-2017
Euro Bölgesi ekonomisi birinci çeyrekte 0,6 büyüdü
Euro Bölgesi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,6 ve geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 1,9 büyüme kaydetti.
8 Haziran 2017 Perşembe

Euro Bölgesi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,6 ve geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 1,9 büyüme kaydetti.

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) yılın ilk üç aylık döneminde bir önceki üç aylık döneme kıyasla yüzde 0,6 yükseldi. Euro Bölgesinde GSYH artışı, 2016’nın ilk çeyreğine göre ise yüzde 1,9 olarak kaydedildi.

GSYH artışı, piyasalardaki çeyrek bazdaki yüzde 0,5 ve yıllık bazdaki yüzde 1,7’lik artış beklentisinin üzerinde gerçekleştiği belirtildi.

EN YÜKSEK BÜYÜME ROMANYA'DA
Önceki çeyreğe göre en yüksek büyüme yüzde 1,7 ile Romanya'da, yüzde 1,6 ile Letonya'da, yüzde 1,5’le Slovenya’da ve yüzde 1,4’le de Litvanya’da kaydedildi. İtalya, Fransa, Hollanda yüzde 0,2 büyüme kaydetti. Yunanistan yüzde 0,4, Almanya yüzde 0,6 ve İspanya ekonomisi de yüzde 0,8 büyüdü.

Bu yılın ilk çeyreği ile geçen yılın aynı çeyreği karşılaştırıldığında en fazla büyüme yüzde 5,6 ile Romanya’da ölçüldü.

Haberler


“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması