Anasayfa


08-06-2017
Euro Bölgesi ekonomisi birinci çeyrekte 0,6 büyüdü
Euro Bölgesi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,6 ve geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 1,9 büyüme kaydetti.
8 Haziran 2017 Perşembe

Euro Bölgesi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,6 ve geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 1,9 büyüme kaydetti.

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) yılın ilk üç aylık döneminde bir önceki üç aylık döneme kıyasla yüzde 0,6 yükseldi. Euro Bölgesinde GSYH artışı, 2016'nın ilk çeyreğine göre ise yüzde 1,9 olarak kaydedildi.

GSYH artışı, piyasalardaki çeyrek bazdaki yüzde 0,5 ve yıllık bazdaki yüzde 1,7'lik artış beklentisinin üzerinde gerçekleştiği belirtildi.

EN YÜKSEK BÜYÜME ROMANYA’DA
Önceki çeyreğe göre en yüksek büyüme yüzde 1,7 ile Romanya’da, yüzde 1,6 ile Letonya’da, yüzde 1,5'le Slovenya'da ve yüzde 1,4'le de Litvanya'da kaydedildi. İtalya, Fransa, Hollanda yüzde 0,2 büyüme kaydetti. Yunanistan yüzde 0,4, Almanya yüzde 0,6 ve İspanya ekonomisi de yüzde 0,8 büyüdü.

Bu yılın ilk çeyreği ile geçen yılın aynı çeyreği karşılaştırıldığında en fazla büyüme yüzde 5,6 ile Romanya'da ölçüldü.

Haberler


Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek