Anasayfa


12-06-2017
Hasköy’de iftar programına yoğun ilgi
Rodop ili Gümülcine belediyesine bağlı Hasköy’de iftar coşkusu yaşandı.
12 Haziran 2017 Pazartesi



9 Haziran Cuma akşamı köy meydanında düzenlenen iftara köy sakinlerinin yanı sıra çok sayıda soydaş katıldı. hasköy’deki iftar duasını müftü İbrahim Şerif yaptı.

Yapılan duadan sonra kısa bir konuşma yapan Müftü İbrahim Şerif iftarı düzenleyen köylülerine, köy hanımlarına ve gençlere teşekkür etti. Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif "Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. 15 gününü oruçla ve ibadetle geçirdiğimiz gibi bundan sonraki günleri de ibadetle geçirip Kadir gecesine erişmeyi ve bayram yapmayı cümlemize nasip etsin inşallah. Değerli kardeşlerim, bu akşam köyümüze gelmekle bizlere şeref verdiniz, onur verdiniz Allah hepinizden razı olsun. Dünya insanlarla güzel köyümüz bu akşam sizlerle güzel. Bu güzelliği bizlere yaşattığınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Temenni ediyoruz ki; iftarlar bizim köyümüzde de komşu köylerimizde de devam etsin böylece Ramazan ayının bereketinden maddi ve manevi olarak istifade edelim. Bu güzel sofraların hazırlanmasında Hasköy’ün başta hanımlarının, gençlerinin, yediden yetmişe herkesin emeği var. Bütün komşularıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum Allah hepsinden razı olsun. Bu etkinlikler birlik olursak beraber olursak oluyor. Yalnız olursan bir mana ifade etmiyor. Hasköy olarak ikincisini tertip ettiğimiz bu güzelliği yaşatan komşulara teşekkür ediyorum. Bir din adamı olarak da şunu söylüyorum, Gümülcine’den gelirken mezarlığın yanından geçiyoruz. Annem babam dedem ninem ve bir çok komşularımız, çocukluğumuzdan beri yetiştiğimiz insanların yanından geçtik bir fatiha okuduk. Ama şuan inanınız ki bu akşam bu topluluktan mezarlarında yatan insanlar da memnun. Dualarımız onların üzerine olsun, yaptığımız hayırlar ölmüşlerimizin ruhuna gitsin inşallah” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da yaptığı selamlama konuşmasında Hasköy halkına düzenledikleri iftardan dolayı ve davetlerinden dolayı teşekkür etti. Akıncı konuşmasının devamında “Değerli kardeşlerim, Hasköy’den civar köylerden, Türkiye’den gelen değerli misafirlerimizi saygıyla selamlıyorum. Geçen sene de katılmıştık. İkinci defa yapılıyor olması son derece memnuniyet verici. Müftümüz az önce söyledi bu geleneği yakın köyler ile birlikte devam ettirme iradesi varmış. Bu da ziyadesiyle mutluluk verici bir olay. Niçin mi? Çünkü hiçbirimiz buraya pilav yemeye gelmedik. Pilav çok lezzetli ellerinize sağlık, emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Burada maksat biraraya gelmek, aynı sofrada buluşmak aynı amaç uğrunda köyün gençlerin seferber olması ve işleri birlikte yürütmesi. Tabi törenler çok güzel ama hayat da devam ediyor. Bir saat sonra herkes dağıldığında herkes de kendi gerçekliği ile yüz yüze olacak. Bu gerçekliği daha yaşanabilir kılma için hepinizin daha iyi komşu daha iyi akraba daha iyi insan, daha iyi zümre ve daha iyi Müslüman olduğumuzu, olma çabamızı hatırlamamız gerekiyor. 21. yüzyıldayız insanlık çeşitli sorunlarla karşı karşıya açıkçası insanlık ölüyor. İnsanlar savaşları film seyreder gibi televizyonlardan izliyor. Bugün Suriye’de olan şeyler milyonlarca insan ıstırap çekiyor, yüzbinlerce insan katlediliyor, işkence görüyor. Peki böyle bir çağda insanların tüketim kalıpları ile değer kazandığı yada değersizleştiği çağda nasıl insan kalacağız? Bu işlerimize devam ederek insan kalacağız. Komşu olarak, akraba olarak bir Müslüman Türk evladı olarak, ecdadımız tarihte nasıl yaşadıysa gittiği yere adaleti merhameti, birliği, beraberliği, düzeni, nizamı nasıl götürdüyse bizde öyle olarak insanlığın yaşamasını sağlayacağız. Bugün burada bu sofrada biraraya gelerek irademizi gösterdik. İnşallah kıyamete kadar böyle olur" dedi.


Haberler


Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek