Anasayfa


12-06-2017
İftar coşkusu sokağa taştı...
Gümülcine Müftülüğü ile Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) ortaklaşa iftar programı düzenledi. 10 Haziran Cumartesi akşamı GTGB bahçesinde verilen yemeğe, Batı Trakya’nın her bölgesinden binin üzerinde kişi katıldı. Kalabalık sokağa taştı.
12 Haziran 2017 Pazartesi



Müftülük ve GTGB tarafından düzenlenen iftar yemeği, gençlerin çabası ve emeğiyle kusursuz gerçekleşti. Başarılı organizasyon yüzlerce soydaşı GTGB bahçesinde buluşturdu.

İftar yemeğine başta ev sahipleri Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve GTGB Başkanı Necat Ahmet olmak üzere, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Genel Başkanı Mustaf Ali Çavuş, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, BTAYTD Başkanı Ercan Ahmet, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet Meclis Üyeleri Mustafa Katrancı ve Önder Mümin, Gümülcine Belediyesi Meclis Üyeleri Emre Ahmet ve Sibel Mustafaoğlu, Aşağıköy Derneği Başkanı Ferdi Boz Ali, Şapçı Derneği Başkanı Ahmet Deli, Şapçı Mütevelli Heyeti Başkanı İdris Ahmet, Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin, Seçek Derneği Başkanı Mesut Şerif, T.C. Ziraat Bankası Şube Müdürü Mustafa Karabulut, T.C. Ziraat Bankası İskeçe Şube Müdürü Onur Felent ve diğer azınlık kurum yöneticilerı katıldı.

İftara ayrıca T.C. Selanik Başkonsolosluğu Ticaret Müşaviri Mehmet Serkan Buralı, Selanik Türk Hava Yolları Müdürü Utku Yazan ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Müdürü İhsan Delikanlı da katıldı.

Akşam ezanın okunması ile yüzlerce soydaş birlikte oruç açtı. İftar duasını İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptı. Programın devamında protokol konuşmaları yapıldı.

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ BAŞKANI NECAT AHMET
İftar yemeğinde ilk konuşmayı Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet yaptı. Necat Ahmet, konuşmasının başında iftara davet edilen ancak, katılamayan Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Atina Pire Başkonsolosluğu’nun teşekkür mesajlarını aktardı. Ahmet şöyle dedi: “Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü ve GTGB olarak Ramazan ayı mübasebetiyle sizlerle burada buluşmak istedik, amacımız sizleri birarada görmektir” diyen başkan Ahmet, bu iftar programının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Ahmet, “Maneviyat için yapılanların, maddiyat için yapılanlardan kat ve kat daha üstün olduğunu gördüm. Gencecik beyinleriyle bu toplumu ne kadar sevdiklerinin farkına vardım. Üzülerek söylüyorum ki; gelecek için yapılan yatırımlar, bu gençlik için yapılmış olsaydı gelecekte bu toplumun ne kadar feraha erişebileceğinin farkına vardım. Onun için geleceğe yapılan yatırımlar çok önemli. Şimdilerde belki sadece gönüllerinin okşanmasını bekleyen bu gençler; ileride gönül okşamak ve gönülden hizmet sunmak için bizim önümüzde olacaklar. Hizmetin, geleneğin, dinin ve kimliğinin ne olduğunu bilerek hareket eden bu gençlerle çalışmaktan çok büyük gurur duydum.”

DEB PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ
DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ise şu ifadelere yer verdi:

“Her ne kadar Gümülcine Türk Gençler Birliği ülkemizde resmi bir dernek olamayabilir ama, fiilen bu derneği Batı Trakya Türk Azınlığı’nın gönüllerinde her zaman yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğini görüyorum. Bu da bizleri mutlu etmiştir. Umuyorum, en yakın zamanda birliklerimizin resmiyete kavuşması gerçekleşir ve bizlere de hep birlikte onların tabelalarını asmak nasip olur. Bizleri bu akşam davet eden Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne ve GTGB Başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.”

RODOP MİLLETVEKİLİ MUSTAFA MUSTAFA
Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Ramazan gerek oruç tutarak ve inanarak bu olguya katılanların, gerekse kültür geleneğimizin bir parçası olarak bu coşkuya katılan tüm insanlarımızın kutladığı, nefsimizle mücadele, mağfiret, dayanışma duygularının geliştiği bir dönemdir.
Toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum. Bizler, ‘Komşusu açken tok yatanların, bizim yanımızda yeri yoktur’ diyen bir anlayışın çocuklarıyız. Bu güzel birlikten temennim kadir mevlam; bütün gelmişlerimizi geçmişlerimizi haberdar eylesin. Kadir mevlam; Daha nice yıllarda bu güzel birliktelikleri bizlere nasip kısmet eylesin.”

İSKEÇE MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ZEYBEK
İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ise birlik ve beraberliğin önemine değinerek “Bu alan bizlere yetmedi ve hınca hınç doldurduk. Bu çok güzel bir durum. Ramazan’ın da bizlere verdiği mesaj birlik ve beraberlik mesajıdır. Biz et ve kemik gibiyiz. Biz ancak birlik ve beraber olursak güçlü oluruz ve bu şekilde sonuç alabiliriz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve Ramazan Bayramı’nız mubarek olsun.” diye konuştu.

GÜMÜLCİNE MÜFTÜSÜ İBRAHİM ŞERİF
İftar programını organize eden ev sahiplerden biri olan Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de yaptığı konuşmada soydaşlara şöyle seslendi:

“Hepiniz hoş geldiniz, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu akşam burada amaç yemek yemek değil; biraraya gelmek, dertleşmek bayram öncesi kucaklaşmak ve birbirimizle selamlaşmaktır. Bu imkan burada gerçekleşti. Allah katılanlardan razı olsun. Cenab-ı Allah şimdiye kadar tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’i kabul etsin. Cenab-ı Allah bizleri burada nice yıllar buluşturmayı nasip etsin. Bu birliğe bütün İslam aleminin muhtaç olduğu gibi, azınlık olarak bizler de muhtaçız. Birbirimize sarılmak, bir arada olmak, iri olmak, diri olmak mecburiyetindeyiz. Bu akşam burada bu coşkuyu gördüğümüz için ve bu coşkuyu bizlere yaşattığınız için bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Hepinizin Ramazan Bayramı şimdiden mübarek olsun.”

BAŞKONSOLOS ALİ RIZA AKINCI
İftar yemeğinde son olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı konuştu. Başkonsolos Akıncı, yaptığı konuşmada şunları belirtti;

“Bugün burada harika bir manzarayla karşı karşıyayız. Aynı sofrada aynı yemeği paylaşarak, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirdik. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Gümülcine Müftülüğü’ne ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne özellikle de günlerdir emek sarf eden güneş altında çalışan genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Burada bu ulu çınarın gölgesinde biraraya geldik. Aslında iki çınarın gölgesindeyiz. Biri Gençler Birliği’nin kendisidir, 90 yıllık bir kurumdur. Diğeri de en çok Türk milletini temsil eden avluda bulunan bu çınardır. Kökü toprağın derinliklerine inen ve dalları geleceğe doğru uzanan ve ecdadımızın bu topraklarda her bir köşeye diktiği bu ulu çınar gerçekten de bizleri temsil ediyor. Ümit ederim; bu topraklarda da sizlerin varlığı, bu çınar gibi verimli olsun ve kıyamete kadar devam etsin. Herkesi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”


Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı