Anasayfa


17-06-2017
Bakana “yeni eğitim yılında azınlık okulları kapatılmasın” çağrısı!...
Azınlık okullarında görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu iki dernek, önümüzdeki dönemde faaliyetine son verilmesi planlanan azınlık okullarıyla ilgili olarak Eğitim Bakanına mektup yazdı.
17 Haziran 2017 Cumartesi

Rodop – Meriç illeri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği ile İskeçe ili SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği, Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu’na gönderdikleri ortak mektupta, yeni eğitim yılında azınlık okullarının kapatılmamasını istedi.

İki dernek başkanı Salih Ahmet ve Nurettin Kıyıcı imzasıyla geçtiğimiz günlerde bakan Gavroglu ve Eğitim Bakanlığı’nın diğer yetkilileri ile bölgemizdeki milletvekillerine gönderilen mektupta, azınlık okulları hakkında verilen kapatma kararları ele alındı. Doğu Makedonya Trakya Eyalet Eğitim Müdürü’nün 2017 – 2018 eğitim yılında yeni okul kapatmaları, geçici olarak faaliyetlerinin durdurulması ve bazı okulların seviyesinin düşürülmesi niyetinde olduğunun öğrenildiği belirtilen mektupta, yeni dönemde okulların kapatılmaması talep edildi.

“AZINLIK EĞİTİMİNİN BU HÜKÜMETİN ÖNCELİKLERİ ARASINDA OLMADIĞI İZLENİMİ VAR”

Son yıllarda kapatılan azınlık okulu sayısının 57 olduğu kaydedilen mektupta yeni okul kapatmalarının azınlık eğitimi açısından kötü sonuçlar doğuracağı vurgulandı. iki dernek başkanı tarafından bakan ve diğer yetkililere gönderilen mektupra; son yıllarda azınlık okulları müdürlerinin ders saatlerinin arttırılması, 2009 yılından bu yana 71 Türkçe öğretmeni emekliye ayrılmasına rağmen kadrolu Türkçe öğretmeni alınmaması, eğitim yılının başlangıcında yedek personelin hızlı bir şekilde görevlendirilmemesi ve kitap eksikliği ile eğitim kadrosunun bu kitaplar üzerinde eğitiminin eksikliği gibi konuların, azınlık eğitimini olumsuz etkilediği ve tüm bu koşulların azınlık eğitiminin bu hükümetin de öncelikleri arasında olmadığı izlenimini doğurduğu belirtildi.

“OKULLAR ÜCRA BÖLGELERDE VE ULAŞIM SORUNU OLAN YERLERDE”

İki dernek tarafından gönderilen mektupta, 2017 – 2018 eğitim yılında azınlık okullarının kapatılma, faaliyetinin durdurulma ve okulların statüsünün düşürülme olasılığının azınlık eğitimi açısından son derece olumsuz sonuçlar doğuracağı vurgulandı. Kapatılması düşünülen okulların büyük çoğunluğunun ücra ve ulaşım şartlarının zor olduğu bölgelerde olduğu ifade edilerek, bu bölgelerde yaşayan öğrenci velilerinin de en düşük gelir seviyesine sahip insanlar olduğu kaydedildi.

“OKULLARIN KAPATILMAMASI İÇİN BAKANDAN GİRİŞİMDE BULUNMASINI İSTİYORUZ”

Dernek başkanları Salih Ahmet ve Nurettin Kıyıcı tarafından imzalanan mektupta; yeni eğitim yılında azınlık okullarının kapatılmaması, geçici olarak faaliyetlerinin durdurulmaması ve okulların statüsünün düşürülmemesi için Eğitim Bakanı’ndan kişisel olarak girişimde bulunması talep edildi. Ayrıca okulları kapatılan köylerde yeterli öğrenci sayısına ulaşılması durumunda sözkonusu okulların yeniden açılması istendi.

Haberler


Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’