Anasayfa


17-06-2017
İskeçe İli SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneğinden eğitim yılı sonu mesajı
İskeçe İli SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, eğitim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.
17 Haziran 2017 Cumartesi

İskeçe İli Selanik Özel Pedagoji Akademisi (SÖPA) derneğinin 2016-1017 eğitim, öğretim yılı mesajı şöyle:

15 Haziran Perşmbe günü 2016-2017 Eğitim-öğretim yılı sona ermiştir. Yorucu bir senenin ardından, öğrenci, öğretmen, okul idarecileri ve çalışanları yaz tatiline girmiş bulunmaktadırlar.

Öğrenciler heyecanla bekledikleri karnelerine kavuştular.Eylül ayının 11'de Pazartesi günü tekrar buluşmak üzere öğretmen ve arkadaşlarla vedalaştılar. Öğretmenler ise 21 Haziran’a kadar okullarda bulunacaklardır.

Gelecek eğitim-öğretim yılında birinci sınıfta okuyacak olan öğrenciler için kayıtlar bu yıl 2 ile 19’ Mayıs arasında yapılmıştı. Haziran ayında kaydını azınlık ilkokul¬larına yaptırmamış olan öğrencilerimiz 1-10 Eylül tarihleri arasında kaydını azınlık ilkokuluna yaptırabilecektir.

Ancak şunu tekrar hatırlatmakta fayda vardır. Azınlık okulları bizler için hayati önem taşımaktadır. Azınlık okullarımızda çocuk¬larımız azınlık fertleriyle kaynaşmayı, birlik beraberlik içinde yaşamayı, dayanışmayı,dilini, dinini, örf-adetlerini,kimliğini, kültürünü öğrenmektedir. Yani daha sonraki yaşantısı için ge¬rekli temel taşları burada oluşturulu¬yor.

Karnelerini alan öğrencilerimize gelince velilerimiz şunu unutmamalı. Sakın karnesinde kötü notlar almış diye çocuklarınıza kızmayın, kötü muamelede bulunmayın. Çünkü karnedeki notlar bir anlamda sizin de notlarınızdır. O notlarda iyi ya da kötü mutlaka sizin de payınız vardır.

Çocuklarımız hayatta en değerli varlıklarımızdır. Çocukları her türlü tehlikelerden korumak ve eğitimiyle ilgilenmek bizim en büyük görevimizdir. Çocuklarınızın karnesini değerlendirirken kişiliğini incitmeyin. Onları suçlamayın, azarlamayın.Tehdit etmeyin. Kimseyle kıyaslamayın. Bundan sonra nasıl başarılı olabileceği yönünde sakin sakin konuşarak onlarla birlikte yeni planlar yapın. Tatil boyunca dinlenmesine izin verin. Onları överek sevginizi gösterin.

Özellikle karnesi zayıf notlarla dolu olan öğrencilere daha yapıcı ve bilinçli davranmak gerekir. Azarlanan çocukların motivasyonu daha düşer. Çocuklar her zaman ilgi ve sevgiye muhtaçtır. Dayak ve ceza uygulanmamalı. Destek olmak baskı kurmaktan daha etkilidir.
Öğrencilerimizden yaz tatili boyunca kendi bilgilerini unutmamak için zaman zaman kitap okumalarını istiyoruz. Kitap okudukça öğrencilerimizin kültür ve bilgi seviyesi daha üst düzeye çıkacaktır.

Çocuklar tatilde bol bol kitap okumaları için baskı uygulamadan sürekli öneride bulunmak, veli de mümkün olduğu kadar kitaplara ilgi göstererek çocuklarına örnek olmalı ve bu konuda onlara her türlü yardımı sağlamak velinin en büyük görevlerindendir. Öğrencilerimize mutlaka kitap okuma alışkanlığını kazandırmak gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen ve öğrencilerimize aileleriyle birlikte iyi bir yaz tatili geçirmelerini diliyoruz.Yeni yılda onları yenilenmiş, enerji dolu, sağlıklı ve mutlu bir şekilde okullarımızda görmeyi temenni ediyoruz. Aynı anda eğitimin en önemli unsurlardan biri olan anne-babalara da çocuklarını geleceğe hazırlarken vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eder, öğrencilerimize sağlık mutluluk ve bol neşeli tatiller diliyoruz.
Y. Kurulu adına
G.Sekreter Başkan
İrfan KALFA Nurettin KIYICI



Haberler


Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı