Anasayfa


20-06-2017
Semiha Yıldırım Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti...
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti.
20 Haziran 2017 Salı



Başbakan Yıldırım’ın Batı Trakya ziyaretine eşlik eden Semiha Yıldırım ile Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun eşi Faize Müezzinoğlu ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın eşi Habibe Arslan, Batı Trakya ziyareti kapsamında Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti.

19 Haziran Pazartesi günü uçakla Dedeağaç Havaalanı’na gelen konuklar, karayoluyla Gümülcine’ye geçti. Konuk heyet, havaalanında Batı Trakya Türk azınlığı kadın kuruluşlarının temsilcileri ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı tarafından kaşılandı.

Türkiye’den gelen Başbakan ve bakan eşleri Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne gelişlerinde ise kadın örgütleri ve geleneksel kıyafetli kızlar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Semiha Yıldırım ve diğer bakan eşleri, Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde, İskeçe ve Gümülcine’deki biçki dikiş nakış ve el sanatları kursları tarafından hazırlanan el sanatları sergisini gezdi.

Semiha Yıldırım sergideki eserler hakkıında kurs öğretmenlerinden bilgi aldı. Konuk heyet ayrıca Batı Trakya’nın geçmişten günümüze kültürünü yansıtan ve geleneksel giysilerden oluşan defileyi izledi. Defile, konuk heyet tarafından ilgiyle karşılandı. GTGB’deki etkinlikte ayrıca bir de halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Zeynep Tevfikoğlu’nun yaptığı Gümülcine Türk Gençler Birliği’ndeki etkinlikte evsahibi GTGB Kadınlar Kolu Başkanı Elmas Hüsemoğlu ve Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Osmanoğlu birer konuşma yaptı.

Semiha Yıldırım ve diğer bakan eşleri daha sonra Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcilerinin eşleriyle biraraya geldi. Heyet aynı akşam Kurcalı’da düzenlenen iftar programına katıldı.

Haberler


Prof. Kaymakçı: ‘Miçotakis’in Yunanistan’da Türk yoktur tezini kabul etmiyoruz’

Schengen vizesine zam

Hüseyin Baltacı: ‘Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz’

Panathinaikoslu Samet 19 Mayıs paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı

Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti