Anasayfa

29-11-2017
Hırvat general mahkemede zehir içti!
Hollanda’da Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (ICTY) görülen "Prlic ve diğerleri" davasının temyiz duruşmasında, 20 yıl hapse mahkum edilen eski Hırvat general Slobodan Praljak’ın zehir içtiğini iddia etmesinin ardından duruşmaya son verildi.
29 Kasım 2017 Çarşamba

2013 yılında açıklanan ilk kararda, Bosna’daki savaşta işledikleri suçlar nedeniyle toplam 111 yıl hapse mahkum edilen Hırvat askeri ve siyasi yetkililerin temyiz duruşması bugün yapıldı.

Ancak kararın açıklanmasının ardından, yüksek sesle cezayı kabul etmediğini söyleyen Praljak’ın, zehir olduğu iddia edilen bir şey içtiği görüldü. Olaydan birkaç saat sonra Hırvat devlet televizyonu, Hırvat generalin öldüğünü duyurdu.

ICTY Temyiz Konseyi, Bosna Hersek’teki sözde Hersek-Bosna Hırvat Cumhuriyeti (HR-HB) Başbakanı ve Hırvat Savunma Konseyi (HVO) Başkanı Jadranko Prlic’e 25 yıl hapis cezası verirken, HR-HB Savunma Bakanı Bruno Stojic’e ise 20 yıl hapis cezası verdi.

HVO ana üs komutanı Hırvat general Slobodan Praljak’a da daha önce verilen 20 yıl hapis cezası onaylandı.

Temyiz Konseyi, Praljak’ın zehir içtiğinin iddia edilmesinin ardından duruşmayı sonlandırdı.



Haberler


Bir yılda 1,5 milyon Türk turist Yunanistan’ı ziyaret etti

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

DEB Partisi EFA’nın yönetim kuruluna seçildi

İlayda Ünal, Hanımeli Derneği yönetimini başkonsolosluk konutunda ağırladı

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması tamamlandı

Ahmet Yesevi Üniversitesi İskeçe Türk Birliği’nde tanıtıldı  

Rıdvan Ahmet : ‘Bu proje sadece teknolojik değil aynı zamanda sosyal açıdan da bölge halkı için büyük bir kazanımdır’

Ahmet Yesevi Üniversitesi Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde tanıtıldı

Türk-Yunan İş Forumu, İstanbul Ticaret Odasında düzenlendi

Mustafa Trampa: ‘Küçük Davutlu camii kararı vicdanları yaralamıştır’

Mustafçova Belediyesinden İskeçe Müftülüğüne ziyaret

GAT Hukuk Grubu, Strasburg’da eğitim gezisine katıldı