Anasayfa

01-07-2015
Fitch, Yunanistan’ın notunu düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın uzun vadeli kredi notunu "CCC"den "CC"ye düşürdü.
1 Temmuz 2015 Çarşamba

Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kredi notunun indirilmesine, gerekçe olarak, Yunanistan hükümeti ve resmi kreditörleri arasındaki müzakerelerin durma noktasına gelmesi gösterildi. Bu durumun, Yunanistan’ın devlet tahvillerini de içeren borç yükümlülüklerini yerine getirememe riskini ciddi derecede yükselttiği belirtilen 30 Hazira tarihli açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Şu anda hükümetin özel kreditörlere olan kamu borcunu ödeyemeyerek, temerrüde düşmesinin muhtemel olduğunu düşünüyoruz. Son günlerdeki olaylar, bizi anlaşmanın mali program geçerliliğini yitirmeden sağlanacağına ilişkin temel senaryomuzdan uzaklaştırdı".

Kuruluş tarafından Yunanistan'ın uzun vadeli kredi notu "CCC"den "CC"ye düşürüldü.

S&P DE DÜŞÜRMÜŞTÜ

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) da Yunanistan’ın kredi notunu dün "CCC"den "CCC-"ye indirmişti.
Yunanistan’ın kredi notu şu anda her iki derecelendirme kuruluşunun da "yatırım yapılamaz" ya da "çöp" olarak belirlediği not seviyelerinin daha da altında bulunuyor.


Haberler


Ayasofya’da Bizans bayrağı açan iki Yunan turist tutuklandı

Atina’dan Ankara’ya “azınlık” yanıtı

Özgür Ferhat’tan EFKA ve yangın tazminatları için girişim

WOLAS’tan BM’ye Batı Trakya başvurusu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İTB’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Egnatia Otoyolu’nda geçici trafik düzenlemesi

Arsa sahiplerine temizlik çağrısı

ABTTF’den müftü atamalarına tepki

YTB Başkanı Turus’tan müftü atamalarına tepki

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden Bursa gezisi

Müftülük tartışması, gerçekler ve kasıtlı çarpıtmalar

Müftülük meselesi: Bir kurumdan fazlası