Anasayfa


13-03-2015
Şiddetli yağmur Topiros Belediyesi'ni vurdu
İskeçe'deki Topiros Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, geçen haftasonu bölgeyi etkisi altına alan şiddetli yağmurların bir çok köyde maddi hasara yol açtığını söyledi.
13 Mart 2015 Cuma

İskeçe'deki Topiros Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, geçen haftasonu bölgeyi etkisi altına alan şiddetli yağmurların bir çok köyde maddi hasara yol açtığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e açıklamalarda bulunan Hüseyinoğlu, “Bölgede aşırı yağan yağmurla birlikte, altyapı ve diğer eksikliklerden dolayı bir çok yerleşim biriminde su baskınları yaşandı. Özellikle Türk azınlık köylerinden Kırköy ve Gencerli’de bazı evlere su girdi. Buradan taşan su, Göynüklü ve Taraşmanlı köylerine de zarar verdi. Dolayısıyla Karasu bölgesine yakın olan bir çok yerleşim noktasında su taşkınlıkları yaşandı. Daha çok su havzalarına yakın inşa edilen evlerde su baskınları yaşandı. Böylece çok evde ciddi maddi hasar meydana geldi.” diye konuştu.

Su baskınlarının artması üzerine İtfaiye ve Orman Müdürlüğü’nden destek istediklerini kaydeden başkan yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kötü hava nedeniyle İskeçe genelinde olağanüstü bir durum vardı. Balkan bölgesinde de kar yağışı etkili oldu. Dolayısıyla yardım istediğimiz kuruluşlar tüm bölgelere yetişmek zorundaydılar. Bir çok yerde su baskınının olmasından dolayı ve su kanallarının düzenli bir şekilde ıslah çalışmaları yapılmamasından dolayı taşan su köylerimize doldu. 10 Mart Salı günü itibarıyle Taraşmanlı ve Göynüklü köyleri arasındaki karayolu üzerinde su yoğunluğu var. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.”

EKİLİ ARAZİLER SULAR ALTINDA
Beyköy’de ise su baskını sonucunda yaklaşık 10 adet küçük baş hayvanın boğularak telef olduğunu anlatan Hüseyinoğlu, Göynüklü köyünde eski bir yapının ve İnhanlı köyünde de iki duvarın çöktüğünü belirtti. Ekili bir çok tarım arazisinin sular altında olduğunu vurgulayan Hüseyinoğlu, bölgede meydana gelen zararlarla ilgili olarak eyalet başkanlığı ile bir görüşme gerçekleştirildiğini, önümüzdeki günlerde zarar tespit çalışmaları için dilekçelerin doldurulacağını söyledi.

Topiros Belediyesi adına zarara uğrayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten belediye başkan yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgede meydana gelen yağışlar, son 50 yılın en şiddetli yağışlarıdır. Belki maddi hasar yaşandı. Fakat can kaybımız yok. Olağanüstü bir yağış oldu. Bu yağışları can kaybı olmadan atlattığımız için de şükretmeyi bilmek gerekir diye düşünüyorum.”

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor