Anasayfa

05-10-2018
Din dersindeki değişikliklere Ortodoks ilahiyatçılardan tepki
Yunanistan'da, din dersiyle ilgili yapılan müfredat değişikliği Ortodoks ilahiyatçıların tepkisine neden olurken, Eğitim Bakanlığı, yeni müfredatın uygulanmamasının disiplin cezalarını gerektireceğini açıkladı.
5 Ekim 2018 Cuma

Eğitim Bakanlığı, Panhelenik İlahiyatçılar Birliğinin (PETH), yeni müfredatın "Ortodoksluk açısından sakıncalı olduğu" gerekçesiyle okullarda uygulanmaması yönündeki çağrısı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, eğitim meselesinin devletin sorumluluğunda bulunduğu ve bununla ilgili tüm prosedürleri belirleme hakkının devlete ait olduğu belirtti.

Açıklamada, "Müfredatın uygulanmaması disiplin cezalarını getirecek. Bu gibi hareketler çağdışı, karanlıkçı ve yasa dışı özendirmelerdir ve eğitim camiası tarafından kabul edilmesi mümkün değildir." ifadelerine yer verildi.

PETH, kısa bir süre önce ilk ve ortaokullara gönderdiği mektupta, "hükümetin hazırladığı yeni din dersi müfredatının ve bununla ilgili hazırlanan kitapların Ortodoksluk açısından sakıncalı olduğu ve okullarda çocuklara Ortodoks dinini öğretmediğini" belirterek, derslerde eski kitapların okutulması çağrısında bulunmuştu.

Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı'nın kararıyla ilk ve orta okullarda din dersinin öğretim biçimi ve içeriği değiştirilmişti.

Bakanlığın önceki açıklamalarında, kilise yetkililerine danışılarak düzenlenen yeni müfredatın çağdaş bir anlayış üzerine hazırlandığı ve Ortodoks dininin yanı sıra diğer dinlerin de öğretilmesini kapsadığı belirtilmişti.

Haberler


Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı