Anasayfa

30-10-2018
Kurcalı kadınları geleneksel aşure etkinliğinde buluştu
Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen aşure etkinliği 25 Ekim Perşembe akşamı gerçekleştirildi.
30 Ekim 2018 Salı



Üyelerin ve davetlilerin yanı sıra Türkiye'nin Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay'ın katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Mevlid-i Şerif'in de okunduğu etkinlik günün anlam ve önemiyle ilgili sohbet ile sona erdi.

Gümülcine S. Müftülüğü Bayan Vaaz ve İrşad Ekibi Başkanı Hatice Hacıoğlu ve vaize Selma Veli ile mevlithan Hanife Ahmet tarafından gerçekleştirilen programın ardından katılımcılara şerbet ve aşure ikram edildi.
Katılımcılara teşekkür eden Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Dilek Osman, "Geleneksel bir hal alan aşure etkinliğimizi gerçekleştirmemize maddi ve manevi destek veren herkese, yönetimim ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay da kısa bir selamlama konuşması yaparak, aşure etkinliğine ev sahipliği yapan Kurcalı derneğine birlik ve beraberliğin sergilenmesine vesile oldukları için teşekkür etti.

Haberler


Türkiye finalde!

Altın Şafak lideri Mihaloliakos için tahliye kararı

BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu

Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması

Salih Murat, Kuzey Makedonya’da ’Yılın En İyi Milletvekili’ seçildi

Hüseyin Zeybek Meclis OPEKEPE komisyonunda yer aldı

EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam

YDP ile PASOK arasında 16,5 puan fark var

Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü