Anasayfa


31-10-2018
Milletvekili İlhan Ahmet Dimokritos Üniversitesi Rektörünü ziyaret etti
Rodop ili milletvekili İlhan Ahmet, 26 Ekim Cuma günü, Trakya Dimokritos Üniversitesi’ nin Gümülcine’ de bulunan rektörlüğünü ziyaret etti.
31 Ekim 2018 Çarşamba



Milletvekili Ahmet yeni seçilen rektör ve rektörlük yetkilileriyle yaptığı görüşmeden sonra, hem Trakya Dimokritos üniversitesi ve üniversitenin yerel toplum ve kurum kuruluşlarla olan ilişkisi için yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Yeni rektör Aleksandros Polihronidis, milletvekilli İlhan Ahmet’i makamında ağırladı. Rektör yardımcıları Zoi Gavriilidou ve Maria Mihalopoulou da görüşmede hazır bulundu.

Milletvekili İlhan Ahmet, meclis çalışmaları çerçevesinde üniversite ile ilgili yapmış olduğu girişimleri rektöre aktardı. Ayrıca son üç yıllık milletvekilliği süresince yapmış olduğu çalışmaları detaylı olarak içeren bir kitapçığı da rektöre sundu.

Görüşme esnasında, Trakya Dimokritos Üniversitesi Pedagoji Fakültesi İlkokul Öğretmenliği Bölümü’ nün azınlık eğitiminde üstleneceği role de atıfta bulunuldu.

Görüşmede hükümetin Patra’ da dördüncü bir Hukuk Fakültesi açma düşüncesine de değinildi ve milletvekili İlhan Ahmet’ in konuyla ilgili meclise sunmuş olduğu soru önergesi konuşuldu.

Bir önceki dönemde, hükümetin ve bölge iktidar milletvekillerinin sebep olduğu ve üniversitenin imajına zarar vermiş olan tutumun değişmesi ve üniversitenin tekrar prestijine kavuşması için gösterilecek her çabaya ve bu amaçla verilecek her tür mücadeleye destek vereceğine dair, milletvekili İlhan Ahmet rektöre söz verdi.

“Üniversite, hiç kimsenin parti ganimeti değildir, tam tersine, bölgede çok önemli manevi, bilimsel ve sosyal bir görevi bulunmaktadır” diye konuşan milletvekil İlhan Ahmet, geçmişte oluşmuş olan olumsuzlukların ortadan kalkması için, “Trakya Dimokritos Üniversitesi, Trakya’ daki azınlığa daha fazla yaklaşmalıdır” vurgusunu yaptı.

Milletvekili İlhan Ahmet “Geçmişteki yaraları geride bırakmak için bu yeni rektörlük kadrosunun bir başlangıç oluşturduğunu vurguladım. Yeni bir başlangıç. Trakya Demokritus Üniversitesi’ nin azınlığa yapmış olduğu gerekli açılım, üniversitede var olan akademik ve bilimsel olanaklar, hem üniversitenin geleceği için hem de bölgemizin geleceği için çok önemli motivasyonlardır. Sayın Rektöre ve yakın çalışma arkadaşlarına da bildirdiğim üzere, bugünkü hükümetin sebep olduğu ve Trakya Dimokritos Üniversitesi hakkında oluşmuş olan bu olumsuz tabloyu ortadan kaldırmak için, Atina’daki görevim çerçevesinde yardımcı olmaya ve ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Herhalükarda, bizler rektörlüğün çalışmalarını yakından takip ediyor olacağız. Son yıllarda hiç varolmayan sağlıklı ve sorumlu kurumsal bir işbirliğinin temellerini atacağız.” ifadelerine yer verdi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup