Anasayfa


31-10-2018
Dr. Sadık Ahmet'in adı İzmit’te akademi liseye verildi
Türkiye’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Akademi Lise’ye, Dr. Sadık Ahmet’in ismi verildi.
31 Ekim 2018 Çarşamba



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tanıtımını gerçekleştirdiği Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise ile Batı Trakya Türklerinin lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'in ismini ölümsüzleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı, lise ve mezun öğrencilere okula hazırlık ve sosyal eğitim programı adı altında ücretsiz hizmet veren Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise’si 25 Ekim Perşembe günü düzenlenen törenle hizmete girdi.
Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise'nin bahçesinde gerçekleşen açılış törenine Batı Trakya’dan DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Lütfü Bodur ve dernek yöneticileri, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halit Gökalp Küçük, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Merhum Dr. Sadık Ahmet'in soyadını taşımanın gurur verici olmakla birlikte çok ağır bir sorumluluk olduğunu dile getiren eşi Işık Sadık Ahmet, "Çok onurlu ve gururlu bir soyada sahibim. Onun Batı Trakya'da en büyük düşüncesi eğitim ve ekonomik olarak güçlü olmaktı. 24 sene evvel Türkiye'ye geldim. Büyük Türkiye Devleti'nde yaşamak bize gurur veriyor. Batı Trakya'nın sorunlarını dile getiriyoruz. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'ndan Allah razı olsun. Buraya Dr. Sadık Ahmet'in isminin verilmesi Batı Trakya Türkleri için çok büyük bir onur. Tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum" diyerek Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na kalem ve kitap hediye takdim etti.

Açılış töreninde "Tek derdimiz güçlü bir gençlik yetiştirmek" diyerek sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Geleceğimizin büyükleri olan gençlerimizi hayata çok iyi hazırlamak istiyoruz. Geleceğe güçlü, irade sahibi, haksızlıklara karşı direnen, güzel şeyleri tasnif eden, uygulayan gençler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bizim tek derdimiz bu. Dünyanın her yerinde derdimiz eğitim. Eğitim derken kastımız sadece okul değil. En önemli değerlerimizi çocuklarımıza kazandıracağız" diye konuştu.

Bu arada DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Uluslararası Köprü Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi’ne ziyarette bulundu ve Derneğin Başkanı Lütfü Bodur ve yönetim kurulu üyeleri ile Batı Trakya’nın sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

"BATI TRAKYA MÜCADELESİ VE DR. SADIK AHMET” KONULU PANEL

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Batı Trakya Mücadelesi ve Dr. Sadık Ahmet'' konulu panelde Batı Trakya Türklerinin sorunları ele alındı.

Uluslararası Stratejik İletişim Ajansı (USIA) Başkanı ve televizyonda yayınlanan bir çok dizinin danışmanı olan gazeteci – yazar Ertan Özyiğit’in yönettiği panele
DEB Partisi Onursal Başkanı ve merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet,
DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş,
Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halit Gökalp Küçük ve Araştırmacı – Yazar Yıldırım Ağanoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Merhum Dr. Sadık Ahmet’in hayatı, idealleri ve Batı Trakya Davası için verdiği mücadelenin detayları ve örnekleriyle anlatıldığı panele Kocaeli çapından yaklaşık 300 kişinin katıldığı bildirildi.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı