Anasayfa


26-11-2018
"Pinelopi" yağmur ve kar getiriyor
Ülke “Pinelopi” adlı soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisine giriyor.
26 Kasım 2018 Pazartesi

Yurdun büyük bölümünde Pazartesi'den (bugün) başlayarak Perşembe gününe kadar mevsim normallerinin altında soğuk hava dalgası ile yoğun yağmur ve yer yer kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Meteorologların "Pinelopi" adını verdikleri soğuk hava, batıdan giriş yaparak şiddetli yağmur, fırtına, bazı bölgelerde ise dolu ve kar yağışlarıyla kendisini gösterecek. Rüzgar hızının İon Denizi'nde 7, Ege’de ise 6 bofor kuvvetini aşması bekleniyor.

Başkent Atina genelinde aralıklarla yağmur ve sağanak yağış, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde ise özellikle yüksek kesimlerde yer yer kar yağışı görülecek. Devlet mekanizmasının hazırlıklı olduğunu bildiren Sivil Koruma Genel Sekreterliği, aynı anda vatandaşlardan da tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

BATI TRAKYA DA ETKİLENECEK

“Pinelopi” 26 Kasım Pazartesi (bugün) itibariyle Batı Trakya’da yağmur ile etkisini göstermeye başladı. Yağışların perşembe gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenirken, Salı akşamı hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla yüksek kesimlerde kar yağışı görüleceği öngörülüyor. Çarşamba akşamı itibariyle ise kar yağışlarının hafifte olsa şehir merkezlerinde görülme ihtimali olduğu da bildirildi. Perşembe günü sıcaklıkların sıfırın altındaki derecelere kadar düşeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Perşembe günü sona erecek olsa da soğuk hava bölgemizde bir süre daha etkili olacak.


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup