Anasayfa


26-11-2018
İlhan Ahmet’ten Yassıköy’e ikinci fırsat okulu talebi
Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Yassıköy’e İkinci Fırsat Okulu açılması talebinde bulundu.
26 Kasım 2018 Pazartesi

Eğitim Bakanı’na hitaben sunduğu soru önergesinde İlhan AHMET, Gümülcine’deki İkinci Fırsat Okulu’nun bir şubesinin Yassıköy’e de açılması yönündeki talebini gerekçeleriyle dile getirdi.

“HAYAT BOYU EĞİTİM HER VATANDAŞIN HAKKIDIR”

İkinci Fırsat Okulu’na devam etmek için halihazırda yüksek sayıda başvuru bulunduğuna dikkati çeken Milletvekili İlhan AHMET, “Gümülcine’deki İkinci Fırsat Okulu talebi karşılayamamaktadır. Halihazırda yüksek dayıda başvuru beklemekte, başvuru sahiplerinin 80’den fazlası ise Yassıköy’de ikamet eden kişilerden oluşmaktadır. Hal böyleyken hükümetin ve bakanlığın görevi, hayat boyu eğitim kapsamında tüm vatandaşların eşit şekilde eğitim hakkından yararlanmasını sağlamak ve desteklemektir” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Gümülcine’deki İkinci Fırsat Okulu Müdürü ile Yassıköy Belediye Başkanı’nın girişimlerini de hatırlatan milletvekili Ahmet, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne hitaben 20.09.2018 tarihinde talep yazısı da gönderilmiştir. Buna göre, Gümülcine’ deki İkinci Fırsat Okulu’ nun Yassıköy şubesinin kurulması sürecini hızlandırmak için belediye, derslerin yapılacağı mekanlar, ısınma, temizlik vb. ile ilgili tüm teknik sorunların çözülmesine yardımcı olmaya da istekli görünmektedir” diye konuştu.

Sosyal devlet anlayışı ve eğitimde eşitlik ilkesi gereği ilgili bakanı göreve çağıran milletvekili, “Yassıköy Belediyesi’nde ikamet eden vatandaşların hayat boyu eğitimlerini destekleme kapsamında, talep edilen İkinci Fırsat Okulu Yassıköy şubesinin açılmasına onay verecek misiniz?” diye sordu.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup