Anasayfa

29-11-2018
Milletvekili İlhan Ahmet, Medrese Encumen Heyeti'nin taleplerini meclis genel kuruluna taşıdı
Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Medrese-i Hayriye okulu encümen heyetinin taleplerini meclis genel kuruluna taşıdı.
29 Kasım 2018 Perşembe

Konu ile ilgili olarak Rodop Milletvekili İlhan Ahmet tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"SyrizAnel hükümetinin, Medrese-i Hayriye'deki ana dilde eğitim ile mesleki din öğretimini kısıtlayan düzenlemesine karşı çıkan okul encümenlerinin, bu kısıtlamalara son verilmesi ve Türkçe ile Yunanca müfredat arasındaki dengenin korunması istemiyle Milli Eğitim Bakanı Gavroglu'na yaptıkları başvuru, Milletvekili İlhan Ahmet tarafından meclis gündemine de getirildi.

İlhan Ahmet Bakan Gavroglu'na, Medrese-i Hayriye encümen heyetinin ile okul aile birliğinin ortak iradesini yansıtan söz konusu taleplerin, Trakya'daki Azınlık okullarının statüsünü ve bu okullardaki eğitimin içeriğini şekillendiren uluslararası metinler ile Lozan Antlaşması'nın belirleyiciliğinin dikkatlerden kaçırılmadan değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Anadilinde eğitim hakkına işaret eden milletvekili, yasaların açıkça tayin ettiği çerçevede diğer Azınlık okullarında olduğu gibi Medrese-i Hayriye'de de Türkçenin eğitim dili olarak kullanılmasına kısıtlama yapılmasının söz konusu olamayacağını belirtti.

Eğitim Bakanı'na sunduğu yazıda milletvekili, SyrizAnel tarafından Medrese-i Hayriye'de Türkçeye ilaveten, din ve ilahiyat derslerinin saatlerinin de büyük oranda azaltılıyor olmasının, okul encümenleri tarafından da vurgulandığı üzere, mesleki din öğretimi verilen bir okulda öğretim açısından nasıl büyük bir yetersizliğe yol açacağını dile getirdi."

Haberler


Trump’ın eski danışmanı Atina Büyükelçisi olarak göreve başladı

ELTA Genel Müdürü Gregoris Sklikas’tan istifa: “Plan uygulanmazsa maaşlar tehlikeye girebilir”

Kırköy Ova Kadınlar Kolundan Kuzey Makedonya’ya kültür gezisi

Yunanistan’da her 4 kişiden biri yoksulluk riski altında

Isınma yardımı başvuruları başlıyor

Zeybek, tarım desteği krizini meclise taşıdı

Gümülcine’de evcil hayvan denetimleri başlıyor

Gümülcine semalarında F-16 uçuşu

Miçotakis’in Gümülcine ziyareti ertelendi

Miçotakis’in ziyareti öncesi Meriç’te çiftçiler eylem hazırlığında

Miçotakis yarın Gümülcine’ye geliyor

2026 trafik harçları açıklandı: Son ödeme 31 Aralık