Anasayfa

06-12-2018
Yunanistan’dan "AB’nin Rusya yaptırımları ters tepiyor" açıklaması
Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrugalos: "Eğer Avrupa güvenlik sistemine entegre bir Rusya istiyorsak, Yunanistan yaptırımların ters teptiği görüşünde."
6 Aralık 2018 Perşembe

Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrugalos, Avrupa Birliği (AB) tarafından Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlara ilişkin, "Eğer Avrupa güvenlik sistemine entegre bir Rusya istiyorsak, Yunanistan yaptırımların ters teptiği görüşünde." dedi.

Başbakan Aleksis Çipras’ın cuma günü gerçekleşecek Moskova ziyareti öncesi Katrugalos, Rusya’nın Parlamentskaya gazetesine mülakat verdi.

Katrugalos, ekonomik kriz sonrası "dost ülke" Rusya’dan daha fazla yatırım çekmek istediklerini belirterek, tarım, enerji ve gemi inşaat sektörlerinin geliştirilebileceğini söyledi.

AB’nin, Yunanistan’ın evi olduğuna işaret eden Katrugalos, "AB kurallarını izliyoruz. Ama bu kurallar arasında ’Rusya fobisi’ yok. Rusya büyük bir ülke ve her zaman Avrupa tarihi içinde yer aldı. Rusya Federasyonu olmadan, Avrupa güvenlik sistemini hayal etmek imkansız." ifadelerini kullandı.

Katrugalos, Rusya ile yapıcı bir diyalogdan yana olduklarını vurgulayarak, "(AB’nin Rusya’ya karşı yaptırımları) Eğer Avrupa güvenlik sistemine entegre bir Rusya istiyorsak, Yunanistan yaptırımların ters teptiği görüşünde." diye konuştu.

"TÜRKAKIM'IN YUNANİSTAN'DAN GEÇMESİNİ İSTERİZ"

Yunanistan’ın bir enerji merkezi olmayı hedeflediğine dikkati çeken Katrugalos, TürkAkım üzerinden Rus doğal gazının Yunanistan üzerinden geçmesine sıcak baktıklarını söyledi.

Katrugalos, "Avrupa hukuku açısından var olan engelleri çözebilirsek, tabii ki Atina bu konuda Rusya ile müzakere etmek isteyecektir." dedi.

Haberler


Dar gelirli hanelere aylık gıda desteği

SİRİZA’dan hükümete Tempi tepkisi

KYSSEA’dan dev silahlanma kararı

Gümülcine’deki tarımsal konferansın açılışını Andrianos yapacak

Hastanelere gidecek 3,5 ton sağlıksız gıda ele geçirildi

Gümülcine–Yanıköy yolunda geçici çözüm: Alternatif yol çalışmaları başladı

Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor