Anasayfa

06-12-2018
Yunanistan’dan "AB’nin Rusya yaptırımları ters tepiyor" açıklaması
Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrugalos: "Eğer Avrupa güvenlik sistemine entegre bir Rusya istiyorsak, Yunanistan yaptırımların ters teptiği görüşünde."
6 Aralık 2018 Perşembe

Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrugalos, Avrupa Birliği (AB) tarafından Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlara ilişkin, "Eğer Avrupa güvenlik sistemine entegre bir Rusya istiyorsak, Yunanistan yaptırımların ters teptiği görüşünde." dedi.

Başbakan Aleksis Çipras’ın cuma günü gerçekleşecek Moskova ziyareti öncesi Katrugalos, Rusya’nın Parlamentskaya gazetesine mülakat verdi.

Katrugalos, ekonomik kriz sonrası "dost ülke" Rusya’dan daha fazla yatırım çekmek istediklerini belirterek, tarım, enerji ve gemi inşaat sektörlerinin geliştirilebileceğini söyledi.

AB’nin, Yunanistan’ın evi olduğuna işaret eden Katrugalos, "AB kurallarını izliyoruz. Ama bu kurallar arasında ’Rusya fobisi’ yok. Rusya büyük bir ülke ve her zaman Avrupa tarihi içinde yer aldı. Rusya Federasyonu olmadan, Avrupa güvenlik sistemini hayal etmek imkansız." ifadelerini kullandı.

Katrugalos, Rusya ile yapıcı bir diyalogdan yana olduklarını vurgulayarak, "(AB’nin Rusya’ya karşı yaptırımları) Eğer Avrupa güvenlik sistemine entegre bir Rusya istiyorsak, Yunanistan yaptırımların ters teptiği görüşünde." diye konuştu.

"TÜRKAKIM'IN YUNANİSTAN'DAN GEÇMESİNİ İSTERİZ"

Yunanistan’ın bir enerji merkezi olmayı hedeflediğine dikkati çeken Katrugalos, TürkAkım üzerinden Rus doğal gazının Yunanistan üzerinden geçmesine sıcak baktıklarını söyledi.

Katrugalos, "Avrupa hukuku açısından var olan engelleri çözebilirsek, tabii ki Atina bu konuda Rusya ile müzakere etmek isteyecektir." dedi.

Haberler


Türkiye finalde!

Altın Şafak lideri Mihaloliakos için tahliye kararı

BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu

Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması

Salih Murat, Kuzey Makedonya’da ’Yılın En İyi Milletvekili’ seçildi

Hüseyin Zeybek Meclis OPEKEPE komisyonunda yer aldı

EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam

YDP ile PASOK arasında 16,5 puan fark var

Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü