Anasayfa


05-01-2019
Adnan Peçenek belediye başkan adaylığını açıkladı
Adnan Peçenek yaptığı tanıtım toplantısı ile Mustafçova Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.
5 Ocak 2019 Cumartesi



Aslen Ketenlik köyünden olan avukat Adnan Peçenek, 4 Ocak Cuma akşamı İskeçe’deki Elisso Hotel’de gerekleşen tanıtım etkinliğinde “Adalet Hareketi” isimli liste ile Mustafçova Belediyesi’ne Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Etkinlikteki konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür ederek “Adaletin olmadığı yerde ahlak da yoktur. Adaletin kuvvetli kuvvetlinin de adaletli olması gerekmektedir, iyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır, adalet olmadan düzen olmaz. Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz. Adaletin olmadığı yerde sevgi olmaz. Adaletin olmadığı yerde kalkınma olmaz. İşte bu yüzden Adalet Hareketi” sözleri ile listesinin adını açıkladı.


Adnan Peçenek yeni seçim kanunu ile gerçekleşecek olan yerel seçimlerin farklı dengeler ortaya koyacağını ve birden çok listenin işbirliği ile belediyelerin yönetilebileceğini belirtti. Peçenek Mustafçova Belediyesi’ndeki adaylar arasında büyük bir rekabet yaşanacağını, fakat bu yarışta sadece rakip olduklarını, asla düşman olmadıklarını söyleyerek tüm adaylara başarı dilediklerinde bulundu. Önemli olanın halka hizmet etmek olduğunu vurgulayan Peçenek yeri geldiğinde birlik olup halka hizmet etmek istediklerini ifade etti. Adnan Peçenek “Bugün burada hem muhalefet hem iktidar tecrübesine sahip biri olarak yapılması gereken adil hizmetleri sunmak üzere, Adalet Hareketi Başkanı sıfatıyla Mustafçova Belediye Başkan Adayı olduğumu bildiriyorum ve bu yolda hepinizin desteğini talep ediyorum.” ifadelerini kullandı. Peçenek, Adalet Hareketi olarak seçim sloganını ise “Öyle bir kazanacağız ki, kaybeden olmayacak” şeklinde açıkladı.


Belediye Başkan Adayı Adnan Peçenek daha sonra Mustafçova Belediyesi’ne başkan olmaları durumunda hayata geçirecekleri projeleri katılımcılara sundu.

Adnan Peçenek’in açıkladığı programda yer alan bazı projeler şöyle:

• Mustafçova Belediyesi’nin bir çok köyünde var olan içme suyu sıkıntısının kalıcı olarak çözüme kavuşturulması.
• Kış aylarında hava şartları sebebiple yaşanan sorunları çözmek için her yıl kar küreme ve yol tuzlama araçaları kiralamak yerine belediyeye ait kendi araçlarının temin edilmesi.
• Köy, yol ve sokak ayırımı yapmaksızın belediye sınırları içindeki tüm yolların halkın ihtiyaçlarını karşılacak hale getirilmesi.
• Bölgenin en büyük sorunlarından biri olan çöp sorunu için kalıcı çözümler bulmak, köy girişlerindeki çöp bidonlarının kaldırılarak daha uygun bölgelere alınması ve köylerdeki görüntü kirliliğinin sona erdirilmesi.
• Bölgede sokak hayvanları sebebiyle yaşanan sorunun çözümü için gerekli olan hayvan barınağının faaliyete geçirilmesi.
• Belediye sınırları içindeki en büyük köy olan Ketenlik köyünde bir türlü faaliyete geçirilemeyen biyolojik arıtma tesisinin faaliyete geçirilmesi. Diğer köylere de aynı hizmetin sağlanması.
• Herkesin söz verdiği ama kimsenin uygulayamadığı yeni belediye binasının yapılması. Yeni belediye binası yapılana kadar var olan binanın bölge insanına yakışacak şekilde düzenlenmesi.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı