Anasayfa


05-01-2019
DEB Partisi’nde yeni başkan Çiğdem Asafoğlu
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 5. Olağan Kongresi 5 Ocak Cumartesi günü gerçekleşti.
5 Ocak 2019 Cumartesi



Partinin Genel Merkez binasında gerçekleşen kongrede tek aday olan Çiğdem Asafoğlu DEB Partisi’nin yeni başkanı oldu.

Kongre başkanlığına Mehmet Emin, sekreterlik görevlerine ise Merve Ali ve Özcan Aliosman seçildikten sonra kongre başta DEB Partisi kurucusu Dr. Sadık Ahmet olmak üzere partinin kurucu üyeleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Daha sonra kongreye katılanlara DEB Partisi’nin günümüze kadarki çalışmalarının anlatıldığı bir slayt gösterisi sunuldu.

Slayt gösterisisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Sözü ilk olarak DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş alarak dokuz yıllık başkanlık görevi boyunca kendisine destek olan herkese teşekkür etti ve yeni başkan Çiğdem Asafoğlu ile yöneticilerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileyerek kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Mustafa Ali Çavuş’tan sonra sözü DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet alarak DEB Partisi’nin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesinde önemli bir yere sahip olduğunu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarına azimle devam edeceğini söyledi. Işık Sadık Ahmet aile olarak DEB Partisi’nin her zaman yanında olduklarını ve bundan sonra da yeni başkan ve yönetimine her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Işık Sadık Ahmet’in ardından Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, GTGB Başkanı Necat Ahmet, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet söz alarak, seçilecek olan yeni başkan ve yönetimine başarı dileklerinde bulundular.

Kongrede son olarak parti başkanı ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin belirlenmesi için oylama işlemine geçildi. Oylama sonucunda DEB Partisi’nin yeni Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu olurken 50 kişilik MYK listesi de belirlenmiş oldu.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı