Anasayfa

14-01-2019
"Hükümete destek" açıklamaları ANEL’i böldü
Hükümetten ayrılacaklarını açıklayan Bağımsız Yunanlılar (ANEL) partisinden bazı milletvekilleri, hükümete destek açıklamasında bulundu.
14 Ocak 2019 Pazartesi

Hükümetin eski ortağı Bağımsız Yunanlılar (ANEL) partisi milletvekillerinin hükümete destek vermesi, partide bölünmeye neden oldu.

Hükümetten çekileceğini açıklayan ve Savunma Bakanlığı'ndan istifa eden ANEL Başkanı Panos Kammenos, sosyal medya hesabından Turizm Bakanı Elena Kundura’nın partiden ihraç edildiğini duyurdu.

Hükümete destek vereceğini açıklayan Kundura’yı eleştiren Kammenos, "Kundura hanım, resmi açıklamasıyla, koltuğu için oyunu ve Makedonya’nın ismini takas etmeye karar vermiştir. Ben de onu Bağımsız Yunanlıların parlamento grubundan çıkartıyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bir diğer ANEL milletvekili, Tarım, Kalkınma ve Gıda Bakan Yardımcısı Vasilis Kokalis de hükümete güvenoyu vereceğini ve partisinden ayrılacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kammenos, Vasilis Kokalis'in de Bağımsız Yunanlılar parlamento grubundan çıkarıldığını söyledi. Bir diğer milletvekili Thanasis Papahristopulos da hükümete destek açıklamasında bulundu.

Hatırlanacağı üzere 13 Ocak Pazar günü Başbakan Aleksis Çipras ile bir araya gelen Kammenos, Makedonya ile varılan isim anlaşmasını gerekçe göstererek hükümetten ayrılacaklarını ve güvenoyu vermeyeceklerini bildirmişti.

Kammenos ayrıca, hükümete destek verecek parti üyelerinin "aralarında yeri olmadığını" ifade etmişti.

Görüşmenin ardından Çipras da meclisten güvenoyu talebinde bulunarak görevlerine devam etmek istediklerini açıklamıştı.

Hükümetin 300 sandalyeli meclisten güvenoyu alabilmesi için Çipras’ın liderlik ettiği sol ittifak SİRIZA’nın 145 milletvekilinin yanı sıra 6 milletvekiline daha ihtiyaç duyuyor.

Anayasa’ya göre, hükümetin güvenoyu alabilmesi için oylama esnasında mecliste bulunan milletvekillerinin salt çoğunluğu gerekiyor.

Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor