Anasayfa

14-01-2019
"Hükümete destek" açıklamaları ANEL’i böldü
Hükümetten ayrılacaklarını açıklayan Bağımsız Yunanlılar (ANEL) partisinden bazı milletvekilleri, hükümete destek açıklamasında bulundu.
14 Ocak 2019 Pazartesi

Hükümetin eski ortağı Bağımsız Yunanlılar (ANEL) partisi milletvekillerinin hükümete destek vermesi, partide bölünmeye neden oldu.

Hükümetten çekileceğini açıklayan ve Savunma Bakanlığı'ndan istifa eden ANEL Başkanı Panos Kammenos, sosyal medya hesabından Turizm Bakanı Elena Kundura’nın partiden ihraç edildiğini duyurdu.

Hükümete destek vereceğini açıklayan Kundura’yı eleştiren Kammenos, "Kundura hanım, resmi açıklamasıyla, koltuğu için oyunu ve Makedonya’nın ismini takas etmeye karar vermiştir. Ben de onu Bağımsız Yunanlıların parlamento grubundan çıkartıyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bir diğer ANEL milletvekili, Tarım, Kalkınma ve Gıda Bakan Yardımcısı Vasilis Kokalis de hükümete güvenoyu vereceğini ve partisinden ayrılacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kammenos, Vasilis Kokalis'in de Bağımsız Yunanlılar parlamento grubundan çıkarıldığını söyledi. Bir diğer milletvekili Thanasis Papahristopulos da hükümete destek açıklamasında bulundu.

Hatırlanacağı üzere 13 Ocak Pazar günü Başbakan Aleksis Çipras ile bir araya gelen Kammenos, Makedonya ile varılan isim anlaşmasını gerekçe göstererek hükümetten ayrılacaklarını ve güvenoyu vermeyeceklerini bildirmişti.

Kammenos ayrıca, hükümete destek verecek parti üyelerinin "aralarında yeri olmadığını" ifade etmişti.

Görüşmenin ardından Çipras da meclisten güvenoyu talebinde bulunarak görevlerine devam etmek istediklerini açıklamıştı.

Hükümetin 300 sandalyeli meclisten güvenoyu alabilmesi için Çipras’ın liderlik ettiği sol ittifak SİRIZA’nın 145 milletvekilinin yanı sıra 6 milletvekiline daha ihtiyaç duyuyor.

Anayasa’ya göre, hükümetin güvenoyu alabilmesi için oylama esnasında mecliste bulunan milletvekillerinin salt çoğunluğu gerekiyor.

Haberler


Mucize Tiyatrosunda yeni kayıt dönemi başlıyor

Son 70 yılın en soğuk 1 Mayıs’ı

BTTDD’de “Beyaz Liste”nin Genel Başkan adayı Batuhan Kaşifoğlu oldu

Çipras’tan yeni parti adımı: Manifesto yayımlandı

Metron Analysis anketinde YDP 2,5 puan kayıpta

Kosova ve K. Makedonya Türkleri AP’de tanıtıldı

Din Görevlileri Derneğinden Başkonsolos Aykut Ünal ve müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Success Yabancı Dil Kursundan Londra çıkarması: Öğrenciler hem öğrendi hem eğlendi

IEA: Dünya tarihinin en büyük enerji krizlerinden biriyle karşı karşıya

Eyalet Gençlik Meclisi ilk toplantısını yapıyor

Politico: Avrupa yakıt stoklarını bilmiyor, koordinasyon eksikliği risk yaratıyor

Gümülcine’de bazı yollar asfalt çalışması nedeniyle kapatılacak