Anasayfa


18-01-2019
Eyalet yönetimi TOMİ’ler için 6,9 milyon euroluk kaynak ayırdı
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet yönetimi, bölgede faaliyet gösteren Bölgesel Sağlık Birimleri (TOMİ) için 6,9 milyon euroluk kaynak ayırdı.
18 Ocak 2019 Cuma

İlgili karar, eyalet başkanı Hristos Metios tarafından imzalandı. Bölgesel Sağlı Birimlerinin kuruluş amacının vatandaşlara ve özellikle de hassas nüfus gruplarına kaliteli sağlık hizmeti vererek, hastanelerde oluşan yığılmayı azaltmak olduğu belirtildi.

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’nde toplam 17 Bölgesel Sağlık Birimi’nin (TOMİ) oluşuturulması planlanıyor. Şu anda eyalet genelinde beş adet Bölgesel Sağlı Birimi faaliyet gösteriyor. Faaliyette olan TOMİ’lerden ikisi Gümülcine’de, birer TOMİ ise İskeçe, Kavala ve Dedeağaç’ta bulunuyor. Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, eyalet genelinde faaliyet gösterecek TOMİ’ler için 6,9 milyon euroluk kaynak ayrılmasını öngören kararı geçtiğimiz günlerde imzaladı. Bölgemizde faaliyet gösterecek Bölgesel Sağlık Birimlerinin (TOMİ) personel giderlerini büyük bölümü üç yıl boyunca eyalet yönetimi tarafından karşılanacak.

İlgili ödeneğin imzalanmasından sonra Gümülcine’deki Birinci TOMİ’yi ziyaret eden Eyalet Başkanı Hristos Metios ve sağlıktan sorumlu eyalet başkan yardımcısı Kiriaki Alaca, Bölgesel Sağlık Birimi’nin faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. Eyalet başkanı Metios, Gümülcine’deki Birinci TOMİ’de görev yapan Dr. Apostolos Manudis ve Dr. Metin Mustafa ile görüşerek, çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı