Anasayfa

18-01-2019
Eyalet yönetimi TOMİ'ler için 6,9 milyon euroluk kaynak ayırdı
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet yönetimi, bölgede faaliyet gösteren Bölgesel Sağlık Birimleri (TOMİ) için 6,9 milyon euroluk kaynak ayırdı.
18 Ocak 2019 Cuma

İlgili karar, eyalet başkanı Hristos Metios tarafından imzalandı. Bölgesel Sağlı Birimlerinin kuruluş amacının vatandaşlara ve özellikle de hassas nüfus gruplarına kaliteli sağlık hizmeti vererek, hastanelerde oluşan yığılmayı azaltmak olduğu belirtildi.

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti'nde toplam 17 Bölgesel Sağlık Birimi'nin (TOMİ) oluşuturulması planlanıyor. Şu anda eyalet genelinde beş adet Bölgesel Sağlı Birimi faaliyet gösteriyor. Faaliyette olan TOMİ'lerden ikisi Gümülcine'de, birer TOMİ ise İskeçe, Kavala ve Dedeağaç'ta bulunuyor. Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, eyalet genelinde faaliyet gösterecek TOMİ'ler için 6,9 milyon euroluk kaynak ayrılmasını öngören kararı geçtiğimiz günlerde imzaladı. Bölgemizde faaliyet gösterecek Bölgesel Sağlık Birimlerinin (TOMİ) personel giderlerini büyük bölümü üç yıl boyunca eyalet yönetimi tarafından karşılanacak.

İlgili ödeneğin imzalanmasından sonra Gümülcine'deki Birinci TOMİ'yi ziyaret eden Eyalet Başkanı Hristos Metios ve sağlıktan sorumlu eyalet başkan yardımcısı Kiriaki Alaca, Bölgesel Sağlık Birimi'nin faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. Eyalet başkanı Metios, Gümülcine'deki Birinci TOMİ'de görev yapan Dr. Apostolos Manudis ve Dr. Metin Mustafa ile görüşerek, çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler