Anasayfa


18-01-2019
Bursa’daki soydaşlar göçmen sorunlarının görüşüldüğü toplantıya katıldı
Bursa’daki Batı Trakyalılar, göçmenlerin yaşadığı sorunların ele alındığı toplantıya katıldı.
18 Ocak 2019 Cuma



Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu Bursa Programı kapsamında Göç İdaresi Bursa İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya BTTDD Bursa Şubesini temsilen STK lardan sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Serdar ve BTTDD Bursa Şubesi 2. Başkanı Av. Ramadan Eminoğlu katıldı.

Konuyla ilgili olarak Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İktidar ve muhalefet milletvekillerinden oluşan komisyon ile yapılan toplantıda Bursa ili Göçmen Dernek ve Fedarasyon Temsilcileri ile birlikte uzman akademisyenler, komisyon çalışanları ve Göç İdaresi Bursa İl Müdürü de hazır bulundu.

3 saat süren toplantı boyunca son dönemlerde göçmenlerin karşılaştığı sorunlar ve bunların çözüm yolları tartışıldı. BTTDD Bursa Şubesi' nin görüş ve fikirleri hakkında komisyonu bilgilendiren Dr. Ahmet Serdar, çifte vatandaşların askerlik sorunları, Sgk kapsamındaki uygulamalarda karşılaşılan sorunlar, yurtdışı çalışma ve askerlik günlerinin emekliliğe esas alınması alanında yaşanan problemler, haymatlosların hukuki ve fiili statüleri, üniversite sınavlarının tek merkezde yapılması ve üniversite harçlarının tamamen kaldırılmasi gibi konularda komisyona çeşitli çözüm önerileri iletti.

Hemşerilerimizin çeşitli sorunları hakkında bilgilendirilen komisyon üyeleri bahse konu taleplerin ilgili kurum ve makamlara çözüm önerileri ile birlikte iletileceğini belirtti.”


Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı