Anasayfa

12-02-2019
Apostolakis'den Akar'a Ege çağrısı
Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, yarın Brüksel'de başlayacak NATO savunma bakanları toplantısı sırasında görüşeceği Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a Ege'de gerginliğin azalması amacıyla işbirliği çağrısında bulundu.
12 Şubat 2019 Salı

Apostolakis, "Türk-Yunan ilişkilerinde hep inişler çıkışlar yaşanıyor. Sürekli çatışma ortamı içinde olmamıza, etkileri önceden kestirilemeyecek gelişmelere yol açabilecek bir kaza riskine girmemize hiçbir neden yok." dedi.

Başbakan Aleksis Çipras'ın geçen haftaki Türkiye ziyareti ile iki ülke arasında Ege'de gerginliğin azalması için bir iletişim kanalı açıldığını belirten Apostolakis, Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar ile yapacağı görüşmeyle ilgili "Kendisi ile tanışıyoruz. Ege'de tehlikeli hareketleri, gerginliği azaltmaya çalışacağız. Ne yapabiliriz araştıracağız" diye konuştu.

Akar ile Apostolakis'in Brüksel'deki buluşması, geçen hafta Erdoğan-Çipras görüşmesinde kararlaştırıldı. İki bakan, Ege'de güven arttırıcı önlemleri görüşecek.

Hükemet kaynakları, Brüksel'deki görüşmeden önemli sonuçlar çıkmasını beklemediklerini söylediler.

Haberler


Karacaoğlan köyünde yaklaşık 2 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Demircik köyünde iftar coşkusu

BİHLİMDER’de iftar programı

Sirkeli’de Ramazan bereketi

Sosyal yardım ödemeleri 31 Mart’ta yapılacak

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Kadir Gecesi mesajı

Batı Trakya’da azınlık okullarına kayıt çağrısı

‘Büyük Selimiye İftarı’ bir kez daha Balkanlar’ı bir araya getirdi

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti

Mehrikoz iftarına yoğun katılım

EODY uyardı: Kızamık hâlâ yayılıyor, aşı hayati önem taşıyor

Milletvekili Konstantinopulos PASOK meclis grubundan ihraç edildi