Anasayfa

12-02-2019
KEP'lerde dijital dönem başlıyor
Ülke genelindeki Vatandaşa Hizmet Merkezleri'nin (KEP) modernleştirilerek, "dijital KEP" dönemine geçişi sağlayacak çalışmalar tamamlanıyor.
12 Şubat 2019 Salı

Yeni uygulamayla, KEP'lerden temin edilen tüm belge ve hizmetler basit bir dilekçeyle elektronik ortamda alınabilecek.

Bu arada, Yunanistan genelindeki Vatandaşa Hizmet Merkezleri'nden, 2017 yılında toplam 8 milyon 500 binin üzerinde işlem yapıldı. İşlemlerin gerçekleşmesi için vatandaşların bizzat merkeze gitmesi gerekti.

Dijital KEP'lerin hizmete girmesiyle gerek söz konusu merkezlerde çalışan memurların, gerekse hizmet almak isteyen vatandaşların işlerinin kolaylaşacağı bildirildi. Aynı zamanda KEP'lerde verilecek hizmetin kalitesinin yükselmesi ve hayata geçirilen işlemlerin de çoğalması bekleniyor.

Dijital KEP projesinin 2,4 milyon euro tutarında olduğu ifade edildi.

Yunanistan genelinde faaliyet gösteren Vatandaşa Hizmet Merkezleri'nde (KEP) 3.500 memur çalışıyor.

Haberler


Karacaoğlan köyünde yaklaşık 2 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Demircik köyünde iftar coşkusu

BİHLİMDER’de iftar programı

Sirkeli’de Ramazan bereketi

Sosyal yardım ödemeleri 31 Mart’ta yapılacak

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Kadir Gecesi mesajı

Batı Trakya’da azınlık okullarına kayıt çağrısı

‘Büyük Selimiye İftarı’ bir kez daha Balkanlar’ı bir araya getirdi

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti

Mehrikoz iftarına yoğun katılım

EODY uyardı: Kızamık hâlâ yayılıyor, aşı hayati önem taşıyor

Milletvekili Konstantinopulos PASOK meclis grubundan ihraç edildi