Anasayfa

12-02-2019
Çiftçiler eylemlerini arttırıyor
Kuzey Yunanistan'da bir süredir eylem yapan çiftçiler son günlerde eylemlerini hızlandırdı.
12 Şubat 2019 Salı



Hükümetin tarım politikalarını eleştiren Tesalya ve Makedonya bölgesindeki çiftçilerin yolları trafiğe kapatma şeklinde kendini gösteren eylemleri artmaya başladı. Tarım sektörüne daha fazla kaynağın aktarılmasını ve çiftçilerin maliyet giderlerinin azaltılmasını isteyen çiftçilerin eylem başlattığı noktalar geçtiğimiz günlerde arttı.

Nikea bölgesinden başlayan çiftçi eylemleri Tesalya ve Makedonya'nın farklı bölgelerine yayıldı. 12 Şubat Salı itibarıyla ülke genelinde çiftçilerin eylemleri nedeniyle barikat kurularak yolların trafiğe kapandığı nokta sayısı 10' aştı. Eylemci çiftçilerin 12 Şubat Salı günü Platikampos kavşağını trafiğe kapattığı bildirildi. Atina ile Selanik'i birbirine bağlayan yolun Nikea noktasındaki eylemin ise iki haftayı geride bıraktığı ifade edildi.

Bu arada eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını vurgulayan çiftçilerin, önümüzdeki günlerde Atina'da Tarım Bakanı Stavros Arahovitis'le yapacakları görüşmeyi bekliyor. Hükümet adına görüşmede yer alacak kişilerin kesinleşmesinden sonra çiftçilerle yetkililer arasında çözüm arayışına yönelik buluşmanın gerçekleşeceği ifade edildi.

Haberler


İskeçe Müftülüğünden “Evliliğe İlk Adım” programı

Çiftçi eylemlerinin Türk tarafındaki tır trafiğine olumsuz etkileri sürüyor

Gümülcine Belediyesinden sembolik kapanma kararı

İTB yürüyüşü ile ilgili “maske davası” yine ertelendi

“Ücretsiz Bayram Paketi” adıyla dolandırıcılık uyarısı

Mustafa Trampa: “Türkçenin korunması kültürel süreklilik için hayati öneme sahiptir”

Kozlukebir Belediyesi 16 Aralık’ta kapalı

Ova Kadınlar Kolunun geleneksel çay akşamı yoğun ilgi gördü

Çiftçilerden Miçotakis’e ret: Net yanıt gelmeden görüşme yok

İskeçe’den Atina’ya giden gencin valizinden Kalashnikov çıktı

İflas edenlere ceza affı, esnafa destek kuponu

Fehim Ahmet, Edirne Dini İhtisas Merkezi mezuniyet törenine katıldı