Anasayfa

20-02-2019
Kostas Kaçimigas Eyalet Başkanlığı'na adaylığını resmi olarak açıkladı
Kostas Kaçimigas, 17 Şubat Pazar günü Chris & Eve otelinde düzenlenen toplantıda Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan adayı olduğunu resmi olarak açıkladı.
20 Şubat 2019 Çarşamba



Kaçimigas, etkinlikte yaptığı konuşmada Mayıs ayında yapılan yerel seçimlere "Bağımsız Birlik Girişimi" isimli listeyle katılacaklarını açıkladı. Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti'nin jeopolitik açıdan önemli bir bölgede olduğunu vurgulayan Kaçimigas bölgenin potansiyelinin iyi bir şekilde değerlendirilmesi için liste olarak eyalet yönetimine aday olduklarını söyledi.

Konuşmasının devamında bugüne kadar yerel yönetimlerde üstlendiği rölü ve aldığı görevleri anlatan Kaçimigas, 1991 yılından bu yana yerel yönetimlerde görev alan biri olarak eyaleti yönetmek için gerekli tecrübe ve bilgiye sahip olduğunu söyledi.

Şu anda görevde bulunan eyalet yönetimini de eleştiren Kaçimigas, özellikle Avrupa Birliği projelerinden eyalet olarak gerektiği gibi yararlanılmadığını vurguladı. Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti'nin Yunanistan hatta Avrupa genelindeki en yoksul bölge olduğunu söyleyen Kaçimigas, tüm bu olumsuzluklara rağmen bölgenin potansiyelini doğru bir şekilde kullanarak bu durumu değiştirebileceklerini ve vatandaşlara yansıyacak şekilde bölgenin kalkınacağına inandığını belirtti.

Eyalet başkan adayı Kaçimigas, eyaleti oluşturan Drama, Kavala, İskeçe, Rodop ve Evros illeri için ayrı ayrı projelerle halka hizmet etmek için her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.

Bölgeye gerekli katkıyı yapmak ve hakkettiği kalkınmayı sunmak için hiç bir parti veya siyasi görüşe bakmaksızın tüm vatandaşların birlik içinde çalışması gerektiğini söyleyen Kaçimigas "Bugün buradaki etkinliğimize katılan siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Sizin buradaki varlığınız bizlere bölgemiz için daha iyi günlerin geleceğine dair büyük ümit veriyor. Ben hepinizden zafer için birlik içinde bizlere destek olmanızı bekliyorum. Zafer için siyas görüşü ne olursa olsun tüm bölge vatandaşlarının çabası gerekiyor. Bu çaba ile kötü gidişata dur deyip bölgemizin avantajlarını değerlendirebiliriz. Bölgemiz için mücadele etmek bir mecburiyet değil bir görevdir." ifadeleri ile sözlerine son verdi.

Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor