Anasayfa

27-02-2019
Yunanistan'ı "Okeanis" vurdu
Son günlerde Yunanistan’ı etkisi altına alan "Okeanis" soğuk hava sistemi, sele, köprülerin çökmesine, toprak kaymalarına neden oldu.
27 Şubat 2019 Çarşamba

Şiddetli rüzgâr, sağanak yağış ve kar yağışıyla son günlerde Yunanistan’ı saran "Okeanis" adlı soğuk hava sistemi Girit’te büyük hasarlara yol açtı.

Hanya bölgesinde tarihî Keriti ve Vukolies köprüleri çöktü.

Arabasıyla sel akıntısına kapılan 61 yaşında bir kişi hayatını kaybetti. Selde ikisi büyük olmak üzere 6 köprünün çöktüğünü, köylerin birbirinden kopmuş durumda olduğunu söyleyen Hanya bölgesinin Platania Belediye Başkanı Yiannis Malandrakis, "Yaşadığımız durum sözlerle tarif edilebilecek gibi değil. Bölgemiz tamamen dağılmış durumda, tarihi değeri büyük köprüler selin akıntısına kapıldı, bölgemiz diğer bölgelerden kopmuş durumda" dedi.
Kötü hava sistemi Girit’in Rethimno bölgesini de etkiledi.

Bir okulun önünde bulunan köprü çöktü, bölge sakinlerinin evlerinden uzaklaştırılmaları istendi. Kalacak yerleri olmayan 44 kişi, geceyi belediye binalarında ve otellerde geçirmek zorunda kaldı. Sağanak yağış Kuzey Girit Çevre yolunun çökmesine neden oldu. Sinon bölgesinde ise dağın çevre yoluna toprak kaydı. Durum değerlendirmesi yapmak üzere Girit’i ziyaret eden Altyapı Bakanı Hristos Spirtzis, Başbakan Aleksis Çipras’ın adada meydana gelen hasarların onarılması ve zararın karşılanması için gereken her şeyin bir an önce yapılmasını istediğini belirtti. Spirtzis ilk etapta Girit’e 10 milyon euro verileceğini, ayrıca silahlı kuvvetler tarafından kullanılan iki büyük köprü gönderileceğini açıkladı.


Haberler


Yunanistan’a eleştiri: İnsan hakları ve adalet ilkeleri zayıflıyor

GAT’tan “Doğada Gençlik Bayramı”

Baran’dan Agapi Kan Bağışı Derneğine destek mesajı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda velilere yönelik etkinlik

Kerem Abdurahimoğlu, EFA’nın Genel Başkan Yardımcılığına seçildi

Son ankette YDP açık ara önde

Erasmus öğrencilerinden Yassıköy Belediyesine ziyaret

‘İtalya – Yunanistan Hükümetlerarası Zirvesi’ Roma’da yapıldı

Zeybek çiçek hastalığı sebebiyle hükümeti eleştirdi

Türkiye Ticaret Ataşesi, Rodop Esnaf ve Zanaatkarlar Odasını ziyaret etti

Şapçı ve Aşağıköy’de şiddetli dolu yağışı

Yunanistan ile Türkiye arasında turizm ilişkileri hareketleniyor