Anasayfa

27-02-2019
Pangalos Türk karşıtı açıklaması sebebiyle yargılanacak
Eski Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos geçtiğimiz yıl yaptığı "En iyi Türk, ölü Türk" açıklamasıyla ilgili olarak hakim karşısına çıkacak.
27 Şubat 2019 Çarşamba

Hatırlanacağı üzere Eski Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos, Türkiye ve Türklerle ilgili olarak skandal niteliğinde bir açıklamada bulunmuştu. 13 Şubat 2018 Salı günü Skai radyosona konuşan Pangalos, "En iyi Türk, ölü Türktür" şeklinde açıklama yapmıştı. Pangalos kendisine yöneltilen bir soru üzerine şu ifadeleri kullanmıştı: "En iyi Türk, ölü Türktür. Ben buna inanıyorum. Çünkü hiç iyi bir Türk bulmadım. Temel değerlerden yoksunlar. Türkün adalet değeri yok."

Pangalos'un açıklamaları üzerine Uluslararası Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği Sorumlusu Panayotis Dimitras, Pangalos aleyhine suç duyurusunda bulunmuş, ırkçılıkla mücadele kanununa göre suç işlendiği ifade edilen dosya dilekçesi, Irkçılık Suçları Savcılığı'na sunulmuştu.

Dosya dilekçesini inceleyen savcılık Eski Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos hakkında dava açılmasına karar verdi. Pangalos önümüzdeki Haziran ayında hakim karşısına çıkacak.

Pangalos'un açıklamalarıyla ilgili olarak dönemin DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da, 21 Şubat 2018 Çarşamba günü Gümülcine Adliyesine giderek ırkçı söylem ve ülkedeki huzuru bozmaya yönelik sözlerinden dolayı Theodoros Pangalos hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Haberler


Öğrenciler ve memurlar anayasa değişikliğini protesto etti

İsrail’den satın alınacak ’Aşil Kalkanı’ hakkında kaynak kodu tartışmaları sürüyor

Rodop ve Meriç’te yaşlıları hedef alan 7 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı

Gökçeler kermesine yoğun ilgi

Avrupa Parlamentosu Latinopulu kararı: Dokunulmazlığı kaldırıldı

Yunanistan’da demografik alarm: 100 doğuma 184 ölüm

Bluefarm’a 2,9 milyon euroluk ilave yatırım

Hayvan hastalıklarına karşı mobil dezenfeksiyon noktaları yeniden devrede

BTAYTD Kadınlar Kolundan Çanakkale ve Gökçeada gezisi

Kasidiaris cezaevinden çıktı, siyasette yeni tartışma başladı

ABTTF’den tepki: Türk azınlık okulu kapatılırken devlet okulu büyütülüyor

Çipras’tan “NAZA” yönetmenlerine destek