Anasayfa

27-02-2019
Uludağ Ünivesitesi'nden Batı Trakya ziyareti
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, rektör yardımcıları ve öğretim üyelerinden oluşan 10 kişilik bir heyet, 22 Şubat Cuma günü Batı Trakya'da temaslarda bulundu.
27 Şubat 2019 Çarşamba



Rektör Ulcay ve beraberindekiler ilk olarak Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'nu ziyaret ederek, Başkonsolos Murat Ömeroğlu'yla görüştü.

Uludağ Üniversitesi yetkilileri daha sonra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif'i ziyaret etti. Batı Trakya Türklerinin sorunları ve müftülük çalışmaları hakkında bilgi alan rektör Yusuf Ulcay ve diğer konukların müftülük ziyareti, hediye takdimiyle tamamlandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi heyeti daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği'ne (GTGB) geçti. Burada GTGB Eğitim Danışmanı ve GTGB eski başkanı Koray Hasan ve dernek yöneticileri tarafından karşılanan heyet Gümülcine Türk Gençler Birliği hakkında bilgi aldı. Uludağ Üniversitesi heyeti burada Gümülcineli öğrencilere üniversitenin tanıtımını da yaptı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay başkanlığındaki heyet daha sonra İskeçe'ye hareket etti. İskeçe Türk Birliği'ni (İTB) ziyaret eden heyet, burada İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı. Ozan Ahmetoğlu heyete İskeçe Türk Birliği’nin tarihi ve hukuki süreci ile faaliyetleri konusunda bilgiler verdi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, misafirperverlikten dolayı İskeçe Türk Birliği’ne teşekkür ederek, amaçlarının Batı Trakya Türklerini yakından görmek ve tanımak olduğunu belirterek "Bizler bu amaçla buradayız." ifadesine yer verdi. Doç. Dr. Aydem Çiftçioğlu ise üniversitenin tanıtımını yaptı ve öğrencilerle bazı velilerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Yusuf Ulcay başkanlığındaki heyet daha sonra İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'yi makamında ziyaret etti. Bursa'dan gelen konuklar burada müftülük sorunu hakkında bilgi aldı ve İskeçe Müftülüğü'nün çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Rektör Ulcay ve beraberindekiler İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'nin verdiği akşam yemeğine katıldı.

Haberler


Öğrencilere diş hekimliği ve eczacılık meslekleri tanıtıldı

ABTTF, Avrupa Parlamentosunun hukukun üstünlüğü oturumuna katıldı

İskeçe Müftüsü Trampa’dan Yunanistan’a müftülük sorununun çözümü için diyalog çağrısı

İnanç Mustafaoğlu’ndan Büyükelçi Erciyes’e ziyaret

Çelebi Sultan Mehmet Camii Noel’den önce açılacak

İtalyan Film Festivali 12-15 Kasım’da düzenlenecek

Doğum yardımı artırılıyor

Mehmet Hilmi’nin mücadelesi Türk Tarih Kongresi’nde anlatıldı

GTGB eski başkanlarından Arif Hüseyinoğlu vefat etti

“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu