Anasayfa


06-03-2019
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’den Trabzon ve Rize ziyareti
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Trabzon ve Rize’yi ziyaret ederek temaslarda bulundu.
6 Mart 2019 Çarşamba



Müftü Ahmet Mete ve müftü yardımcısı Ahmet Hraloğlu 27 Şubat – 2 Mart tarihlerinde Trabzon ve Rize’yi ziyaret ederek burada konferans verdi. Mete ve Hraloğlu Trabzon Üniversitesi ile Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin davetlisi olarak iki ili ziyaret etti.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile müftü yardımcısı Ahmet Hraloğlu ilk olarak İstanbul’da Araçpa kitap fuarına katıldı. Burada bir söyleşiye katılan müftü Mete daha sonra Trabzon’a hareket etti. Mete ve Hraloğlu ilk olarak Trabzon Müftülüğünü ziyaret etti. Daha sonra Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’yu makamında ziyaret eden Mete ve Hraloğlu, üniversite hakkında bilgi aldı. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile müftü yardımcısı Ahmet Hraloğlu Trabzon Üniversitesi tarafından düzenlenen Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’yla ilgili konferansta konuştu.

Müftü Mete ve müftü yardımcısı Hraloğlu 1 Mart Cuma günü Rize’ye geçti. Rize’deki ziyaretlere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’la başlayan Ahmet Mete, daha sonra İlahiyat Fakültesi’ne geçerek dekan Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz’la biraraya geldi. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile müftü yardımcısı Hraloğlu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen ve Batı Trakya Türklerini ele alan konferansta konuştu. Müftü Mete Cuma namazını ise üniversite camisinde kıldı ve namaz öncesinde vaaz verdi.

MÜFTÜ AHMET METE, BELEDİYE BAŞKANI AHMET METE’Yİ ZİYARET ETTİ

İskeçe Müftüsü son olarak Rize’ye bağlı İyidere Belediyesi’ni ziyaret ederek, isim ve soyadı olarak adaşı olan belediye başkanı Ahmet Mete’yle görüştü. İyidere Belediyesi hakkında adaşı Ahmet Mete’den bilgi alan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, ilçede binlerce Mete soyadını taşıyan vatandaş olduğunu öğrendi. Müftü Ahmet Mete, İyidere’de vefat eden Nazmiye Mete adındaki vatandaşın cenaze namazını da kıldırdı.

Haberler


Prof. Kaymakçı: ‘Miçotakis’in Yunanistan’da Türk yoktur tezini kabul etmiyoruz’

Schengen vizesine zam

Hüseyin Baltacı: ‘Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz’

Panathinaikoslu Samet 19 Mayıs paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı

Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti