Anasayfa


07-03-2019
“Hayat Kime Güzel” seyirciyle buluştu
İstanbul Meydan Sahnesi sanatçılarının “Hayat Kime Güzel” adlı oyunu Gümülcine’de sahnelendi.
7 Mart 2019 Perşembe



6 Mart Çarşamba akşamı REX salonunda sahneye konulan oyunu çok sayıda sanatsever izledi. Gümülcine Belediyesi tarafından davet edilen İstanbul Meydan Sahnesi sanatçıları Gümülcinelileri hem eğlendirdi hem düşündürdü. İki bölümden oluşan gösteride “kredi kartları” , “aileler yarışıyor” , “sosyal medya” ve “elini istiyorum” oyunları sahneye konuldu.

Etkinliğin başında bir konuşma yapan Gümülcine Belediyesi Bölge Tiyatrosu (DİPETHE) Başkanı Sofia Meneselidu, Türkiye’den bir tiyatro ekibini misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi ve tüm seyircilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Yaklaşık üç saat süren tiyatro gösterisinde “aileler yarışıyor” oyununda seyircilerden de iki yarışmacı istendi. Gümülcineli diş hekimleri Ayşe Galip ile Hasan Hocaoğlu oyundaki yarışmaya katılarak birinci oldu.

Oyunun sonunda İstanbul’dan gelen Meydan Sahnesi Tiyatrosu sahibi Faruk Sofuoğlu yaptığı kısa konuşmada, Gümülcine’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Sizleri burada görmek, tanımak çok güzeldi. Burası bizim için çok özel bir yer. Bize kucak açtınız, gönlünüzü açtınız. Bizi yalnız bırakmadınız. Sizlerin burada tırnağınıza zarar gelse inanın ki benim kalbim acır.” diye konuştu.

Gümülcine belediye meclis üyesi Emre Ahmet de üç yıldır Gümülcine’ye gelen konuk sanatçılara teşekkür ederek, “Bizleri eğlendirdiniz, düşündürdünüz ve bazı şeyleri sorgulamamıza vesile oldunuz. Salonu dolduran siz değerli sanatseverlere de teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

“Hayat Kime Güzel” oyununu Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Işık ve belediye meclis üyeleri de izledi.

Haberler


Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da