Anasayfa

11-03-2019
DEB Partisi'nden Atina'daki cami ile ilgili açıklama
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi önümüzdeki Nisan ayında açılması planlanan Atina'daki cami ile ilgili basın açıklaması yayınladı.
11 Mart 2019 Pazartesi

Atina'da geç kalınmış olsa da bir caminin açılıyor olmasının olumlu olduğu belirtilen açıklamada yapının eksikliklerine de vurgu yapıldı. DEB Partisi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olarak ülkemizin başkenti Atina'da Nisan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan camii için atılan adımları olumlu ve umut verici adımlar olarak karşılamaktayız.
Ülkemiz Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaşayan çok sayıdaki Müslüman için özgürce ibadet etme imkanı sağlaması açısından geç de olsa bir caminin açılıyor olmasının güzel bir adım olduğunu belirtmek isteriz. Fakat fiziki açıdan bakıldığı zaman ortaya çıkan yapının İslam dininin ibadethanesi olan camii görüntüsünden uzak olması ve bir minareye dahi sahip olmamasının hayal kırıklığı içerisindeyiz. Bu ve diğer eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesini ve tamamlanmasını temenni ediyor, söz konusu yapının bir Avrupa Birliği başkenti olan Atina'ya yakışan ve İslam dinini temsil eden bir hale getirilmesini umuyoruz.

Farklı din, dil ve kültürler hiçbir zaman topluluklar arasında korku, gerilim ve huzursuzluk yaratan unsurlar değildir ve olmamalıdır. Bu tür hassas konulardaki isteklerin yerine getirilmesi adına gerekli adımlar atılmalıdır. Bu adımlar bir ülkenin demokrasisine olumlu yönde etki sağlar ve gelişmesine yardımcı olur. Ülkemiz Yunanistan'ın da bu konuda gereken adımların atılması taraftarı olduğuna inanmak isteriz.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi din, dil, kültür ayırımı yapmaksızın her kesimin kendi değerlerini ve kültürünü özgürce yaşayabildiği bir huzur ortamının oluşmasını desteklemekte ve bu konuda çözümler üretmek adına çalışmalarına devam etmektedir.

DEB Partisi"


Haberler


Ahmet Yesevi Üniversitesi Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde tanıtıldı

Türk-Yunan İş Forumu, İstanbul Ticaret Odasında düzenlendi

Mustafa Trampa: ‘Küçük Davutlu camii kararı vicdanları yaralamıştır’

Mustafçova Belediyesinden İskeçe Müftülüğüne ziyaret

GAT Hukuk Grubu, Strasburg’da eğitim gezisine katıldı

Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneğinden Strazburg’a çalışma ziyareti

Davutlu Mütevelli Heyeti Başkanına 9 ay hapis cezası!

Patrik Vartholomeos Atina’da

Yunanistan ve Mısır’dan Avrupa’ya enerji köprüsü

Geleneksel Kiraz Festivali 30 Mayıs’ta başlıyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan nezaket ziyaretleri

Sosyal turizm başvuruları başladı