Anasayfa


11-03-2019
DEB Partisi’nden Atina’daki cami ile ilgili açıklama
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi önümüzdeki Nisan ayında açılması planlanan Atina’daki cami ile ilgili basın açıklaması yayınladı.
11 Mart 2019 Pazartesi

Atina’da geç kalınmış olsa da bir caminin açılıyor olmasının olumlu olduğu belirtilen açıklamada yapının eksikliklerine de vurgu yapıldı. DEB Partisi tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olarak ülkemizin başkenti Atina’da Nisan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan camii için atılan adımları olumlu ve umut verici adımlar olarak karşılamaktayız.
Ülkemiz Yunanistan’ın başkenti Atina’da yaşayan çok sayıdaki Müslüman için özgürce ibadet etme imkanı sağlaması açısından geç de olsa bir caminin açılıyor olmasının güzel bir adım olduğunu belirtmek isteriz. Fakat fiziki açıdan bakıldığı zaman ortaya çıkan yapının İslam dininin ibadethanesi olan camii görüntüsünden uzak olması ve bir minareye dahi sahip olmamasının hayal kırıklığı içerisindeyiz. Bu ve diğer eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesini ve tamamlanmasını temenni ediyor, söz konusu yapının bir Avrupa Birliği başkenti olan Atina’ya yakışan ve İslam dinini temsil eden bir hale getirilmesini umuyoruz.

Farklı din, dil ve kültürler hiçbir zaman topluluklar arasında korku, gerilim ve huzursuzluk yaratan unsurlar değildir ve olmamalıdır. Bu tür hassas konulardaki isteklerin yerine getirilmesi adına gerekli adımlar atılmalıdır. Bu adımlar bir ülkenin demokrasisine olumlu yönde etki sağlar ve gelişmesine yardımcı olur. Ülkemiz Yunanistan’ın da bu konuda gereken adımların atılması taraftarı olduğuna inanmak isteriz.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi din, dil, kültür ayırımı yapmaksızın her kesimin kendi değerlerini ve kültürünü özgürce yaşayabildiği bir huzur ortamının oluşmasını desteklemekte ve bu konuda çözümler üretmek adına çalışmalarına devam etmektedir.

DEB Partisi”


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler