Anasayfa

13-03-2019
Varufakis ve De Masi’nin "belge isteğine" ret
Avrupa Birliği’ne bağlı genel mahkeme, eski bakan Varufakis ile Alman parlamenter De Masi'nin 2015'te ECB'nin Yunan bankaları için fonlamayı durdurma kararına zemin teşkil eden belgeye erişim elde edebilme isteğine olumsuz yanıt verdi.
13 Mart 2019 Çarşamba

Eski Maliye Bakanı Yannis Varufakis ile Alman Parlamenter Fabio De Masi’nin, 2015’te Avrupa Merkez Bankası'nca (ECB) Yunan bankaları için fonlamayı durdurma kararına zemin teşkil eden bir belgeye erişim isteği Avrupa Birliği’ne bağlı genel mahkeme tarafından reddedildi.

Genel mahkemenin aldığı kararda, ECB’nin Varufakis ve Masi'nin belgeye erişim izni vermemesinde "haklı" olduğuna dikkat çekildi.

Varufakis ve De Masi, taleplerinin reddedilmesinin ardından mahkemeye erişim yönünde izin başvurusu yapmışlardı. Varufakis ve De Masi’nin, mahkemenin ret kararına iki ay içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

ECB’nin 2015 yılında Yunan bankalarına fonlamayı durdurması nedeniyle Başbakan Aleksis Çipras, bankaları kapatmak ve sermaye kontrolleri uygulamak zorunda kalmıştı.

Yunan bankalarının finansman maliyetleri artarken ülke ekonomisini kurtarma programı için uluslararası kreditörler ile müzakerelerde ülkenin eli zayıflamıştı. Aynı yıl Maliye Bakanı olan Yannis Varufakis istifa etmişti.

Haberler


Tütün üreticilerine destek sinyali

Araç bakım sektörü grevde: Dijital kayıt zorunluluğuna tepki

Gastrade, Dedeağaç’ta ikinci FSRU projesini planlıyor

Kask denetimleri sıkılaşıyor!

BTAYTD, FUEN Avrupa Azınlık Bölgeleri Forumu’na katıldı

Yeni çalışma yasası neler içeriyor?

“Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi” Bursa’da hizmet açıldı

Millet Gazetesine açılan 50 bin eurolok tazminat davası reddedildi

Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanlığından yangın uyarısı

Yeni kabine üyeleri yemin ederek göreve başladı

Maronya Antik Tiyatrosunda “Strings in Motion” konseri

Gıda ve akaryakıtta kâr sınırı uygulaması sona eriyor