Anasayfa


13-03-2019
Derneklerden Edirne’de ortak etkinlik
Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’dan dernekler Edirne’de Kadınlar Günü etkinliği gerçekleştirdi.
13 Mart 2019 Çarşamba



9 Mart Cumartesi günü Edirne’de yapılan etkinliği, Yunanistan’dan Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği katılırken, Türkiye’den Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Bulgaristan’dan Kırcaali Buket Kadın Derneği ve Koşukavak Demet Folklor Derneği ortaklaşa düzenledi.


Geleneksel olarak her yıl “8 Mart Kadınlar Günü” nedeniyle dönüşümlü olarak düzenlenen etkinliğin ev sahipliğini bu yıl Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yaptı. Etkinlik dört derneğin başkanlarının selamlama konuşmaları ile başladı. Dernek başkanları konuşmalarında Balkan Türklerinin buluşmasına vesile olan organizasyonun, kardeşliğin pekişmesi için devam ettirilmesi ve daha sık bir araya gelinmesi yönünde görüş belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet etkinlikte emeği geçenleri tebrik ederek, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Korosu’yla etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Konuşmaların ardından Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Türk Sanat Müziği Korosu birbirinden güzel eserlerin yer aldığı muhteşem bir konser verdi.

Konser sonrası bu etkinliği başlatan derneklerin eski başkanları, Sabiha Mestan, Sami Toraman ve Dr. Esma Gündoğdu’ya plaket verildi.

Edirne il Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da etkinliğe katılanlar arasında yer aldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı selamlama konuşmasında atalarının Balkanlar’dan geldiğini ve her zaman Balkanlara karşı ayrı bir hassasiyetleri olduğunu vurgulayarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet bu yılki gecenin oluşmasında büyük emeği olan Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Dr. Esma Gündoğdu’ya çabalarından dolayı teşekkür ederek, gecenin anısına plaket hediye etti.

Haberler


Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret